Hlavní obsah

Fotbalový komentátor Ondřej Lípa si nepřeje "popravy"

I.S.C. Sports

Fotbalový komentátor České televize Ondřej Lípa se rozpovídal o působení televizního fotbalového týmu v Golden Tour. ČT tam letos ve 3. lize bojuje v divizi A s úhlavním rivalem TV Nova, na jejich vzájemný souboj dojde již zanedlouho.

Foto: I.S.C. Sports

Fotbalový komentátor Ondřej Lípa je duší týmu reprezentujícího Českou televizi v Golden Tour - nyní ale sleduje zápasy vinou zranění jen z tribuny

Článek

Ondro, jaké jste si před letošní premiérovou sezónou v Golden Tour s kluky stanovili cíle?

Vzhledem k tomu, že jsme v Golden Tour spíš jako zpestření pro ostatní soupeře, tak jsme žádný cíl nestanovili. Ale každý z nás chce vyhrávat, takže se samozřejmě v každém utkání snažíme uspět.

Po prvním hracím dnu jsem musel přehodnotit spíš složení našeho týmu. Když člověk vidí sílu soupeře, nejde to hrát s kluky, co si chodí začutat jednou měsíčně do haly "na žízeň". Nejde o naši hrdost, ale i o to, aby ty zápasy měly nějakou úroveň a nebyly to "popravy".

Měl jste nějaký svůj osobní cíl či metu?

Moje osobní předsevzetí je sejít se pokaždé v takovém složení, abychom si dobře zahráli a bavilo nás to. Mám moc rád, když si to na hřišti můžeš dát se spoluhráči tak nějak intuitivně, prostě když si to užiješ.

Z jakých hráčů se vlastně skládá tým České televize?

Napsal jsem na soupisku všechny fotbalově obratné členy naší redakce (pozn. red.: v dresu ČT se představili např. Robert Záruba, David Kalous) a k tomu posily typu Pepy Němce, Mácy Ličky, Honzy Kahudy a musím říct, že tam máme ještě napsaného i Vaška Drobného, rád bych si s ním ještě někdy zahrál. Originál černoch je jenom náš golmánek Martin Hoidar, se kterým jsme válčili v dorostu v Dukle, výbornej kluk i gólman. Vždycky píšu všem dvakrát, aby o termínu zápasů věděli, ale času prostě není moc.

Přejeme týmu České televize hodně sil do závěrečných dvou hracích dnů soutěže - zatím si vede více než dobře a útočí na postup do 2. ligy, když dokázal jako jediný obrat o body suverénní Parkhotel Popovičky. Ondra již bohužel svému týmu v tomto ročníku nepomůže, do hry ho nepustí zraněné koleno a v pohybu mu tak pomáhají berle. Pro pohár na závěrečný galavečer by si ale jistě rád došel už po svých...

Více o populární halové lize Golden Tour na www.goldentour.info

Reklama