Hlavní obsah

Vítkovičtí nedali soupeřům sebemenší šanci a těší se z obhajoby titulu!

Závěrečným kolem se uzavřela letošní hrací část Vítkovice Golden Tour Ostrava 2013, která se již druhým rokem odehrává v moderní havířovské hale Žákovská. Málokdo pochyboval o tom, že si celkový triumf nechá ujít výběr Vítkovice Power Enginnering, který vstupoval do finálových bojů letošního ročníku s luxusním sedmibodovým náskokem na odborové ZO OS KOVO Ocelové konstrukce.

Foto: Lubomír Mišun (ZO OS KOVO Ocelové konstrukce)

Vítkovice Cylinders v letošním ročníku bojovali o stupně vítězů až do závěrečného hvizdu.

Článek

Větší pozornost tak byla upřena na boj o stupně vítězů, kde byla situace více než těsná. KOVO (24 b) drželo relativně bezpečný  náskok pěti bodů na své nejbližší pronásledovatele z ČD Carga (19), v závěsu však číhali na svou šanci hráči Vítkovice Cylinders a FAČR Ostrava (oba 18). Cylinders byli první, kteří o šanci na „bednu" přišli, když nezvládli klíčový duel s FAČRem (5:7), který tradičně střelecky podržel Valigura, mířící do černého hned pětkrát. Borci ve žlutomodrém se z tohoto nezdaru ještě nestačili vzpamatovat a již stáli na palubovce proti predikovanému mistrovi Vítkovice Power Engineering. Zápas ve stylu kočka-myš skončil desetigólovým výpraskem, čestný úspěch Cylinders zaznamenal Rašek.

Souboj o třetí místo se tak zúžil na FAČR a ČD Cargo. Zástupci Fotbalové asociace zdolali Avatar Team (Valigura 4x) a vytvořili tak velký tlak na železničáře, které čekali tři velmi těžké zápasy (KOVO,FAČR, Cylinders). Nadšenci, kteří jezdí na hrací kola vlakem přes celou republiku, dokázali v krásném utkání doslova urvat remízu s OS KOVO a čekal je zápas pravdy s Fotbalovou asociací...na ten však budou chtít zapomenout co nejdříve, k excelujícímu Valigurovi (hattrick) se přidal Bača (4 góly) a FAČR tak zamířil na celkové třetí místo na úkor svého soupeře. A ani druhá příčka nakonec nebyla daleko, neboť odborářský tým ZO OS KOVO se v předposlední březnový den nepotkal s formou a zakončil hrací plán s bilancí 1-1-1 a v celkové tabulce uhájil stříbrnou pozici o jediný bod.

Jak již víte, Vítkovice Power Enginnering pohlídali zkušeně titul, když z prvních dvou zápasů vytěžili 6 bodů a vskutku mistrovské skóre 15:2. O to větší překvapení se událo v jejich vůbec posledním zápase sezóny - ztráta koncentrace a již propukající oslavy nemohou být omluvou jediné (!) porážky v sezóně, pod kterou se paradoxně podepsal bývalý kapitán Vítkovického výběru, nyní v dresu HARD Jeseník, Martin Procházka. Ten zařídil dvěma góly i vítězství v závěrečném zápase letošní 1. ligy Vítkovice Golden Tour Ostrava nad OS KOVO.

V nováčkovské 2. lize Vítkovice Golden Tour Ostrava zbývalo každému týmu odehrát 3 utkání a souboj o titul i postup byl zcela otevřený. ČEZ (27), Montis Bau (26) a Matyx (24) dělily pouhé tři body. Matyxu hrál do karet plánovaný vzájemný souboj obou protivníků, veškerou výhodu však ztratil hned v prvním vystoupení dne, ve kterém překvapivě nestačil na dosud tápající Vítkovice Heavy Machinery (3:2) a prakticky potopil své postupové naděje. ČEZ Ostrava udržel svou pozici na výsluní díky výhře nad Park Innem a kontumačnímu vítězství nad Colorspolem, Montis Bau se ale držel v dosahu a o titulu a postupu na Euro Golden Tour se tak mělo rozhodnout ve vzájemném zápase obou lídrů. Zápas bohatý na góly i vyhrocené okamžiky nakonec přinesl remízu 4:4, která zaručila ČEZu premiérový titul ve 2. lize Vítkovice Golden Tour Ostrava. Montis Bau zaostal o jediný bodík, ale i druhé místo znamená postup o patro výše mezi smetánku ostravské ligy.

Matyx končí smolně třetí, ale výkony celého tria nejlepších by se v 1. lize jistě neztratily.

Vítkovice Golden Tour Ostrava tak zná své vítěze i poražené pro rok 2013. Společně oslavíme letošní ročník 24. května v multifunkční aule Gong, připraveny jsou poháry a ceny pro nejlepší týmy i jednotlivce, odměníme také fair-play hru a největší osobnosti a srdcaře ligy v Ostravě. Kromě toho se můžete těšit na zábavné vystoupení sportovního komentátora Petra Vichnara, který celým večerem provede. Více informací o lize na www.goldentour.info

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín