Hlavní obsah

Bílek odpískal zápas bez Rosického, Šmicer a doktor Krejčí mu na lajně mávali

OLOMOUC

Kapitán zůstává dál mimo hru, k panice však snad ještě není důvod. Fotbalová reprezentace si v pátečním podvečeru zahrála v Olomouci na Andrově stadiónu modelový zápas proti domácí Sigmě bez Tomáše Rosického. Záložník Arsenalu chyběl kvůli bolavým tříslům již na čtvrtečním tréninku. Úterní duel s Litvou by však klíčový středopolař měl stihnout.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Rosický raději odpočívá, zápas s Litvou by však měl stihnout.

Článek

Na úterním srazu si kouč Michal Bílek mohl mnout ruce, že až na dlouhodobě zraněného stopera Sivoka má po čase mužstvo zase kompletní. Absence Tomáše Rosického by byla před úterním startem kvalifikace EURO 2012 citelná, kapitán je v Bílkových plánech pochopitelně klíčovým mužem.

„Tomáš odpočívá především proto, aby byl stoprocentně připraven k úternímu utkání. Lékaři nepředpokládají, že by měl Rosický proti Litvě chybět,“ konstatoval tiskový mluvčí národního týmu Petr Svěcený.

Pilování standardek za zavřenými dveřmi

Zatímco první čtvrteční trénink na Andrově stadionu sledovala asi tisícovka natěšených diváků, páteční přáteláček zůstal skryt za zavřenými dveřmi. „Ve středu jsme se hodně věnovali standardkám, které jsme potřebovali procvičit dvojím či trojím opakováním, proto jsme nechtěli diváky,“ vysvětlil kouč Bílek, který zápas řídil jako rozhodčí, manažer nároďáku Vladimír Šmicer a doktor Petr Krejčí mu s praporkem dělali asistenta...

"Vláďa je odborník a o doktorovi lze také říci, že tomu hoví. Uběhal to," uculoval se trenér. "Jinak jsem hráče Olomouce upozornil, že budu pískat věci, které by jiný rozhodčí neodpískal. Potřebovali jsme, abychom standardek zahrávali co nejvíc," líčil Bílek průběh zápasu, který zůstal bez výsledku. "Gólů padlo hodně," řekl jen kouč.

„Dohodl jsem se s trenérem Psotkou a Olomouc nám vyšla ve všem vstříc. Včetně rozestavení, v jakém nastoupí Litevci,“ vysvětloval Bílek. „Myslím, že bez lidí to bylo jistější. Fandili by Sigmě a kdyby se domácí hnali do brejku a trenér nechal znovu opakovat náš roh, asi by se hodně rozčilovali,“ uculoval se obránce Michal Kadlec.

Nechtěli opakovat blamáž z Mladé Boleslavi

Vedení reprezentace se zřejmě poučilo i z nedávné historie. Přesně před šesti lety sehrál Brücknerův národní tým před startem kvalifikace podobný modelový zápas v Mladé Boleslavi. Jankulovski tam zahodil penaltu, domácí coby tehdejší ligový nováček vyhráli díky trefě současného reprezentanta Bednáře 1:0 a nároďák byl pro smích...

Zápas v Olomouci však pár diváků z rohu stadiónu či okolních střech přece jen měl. Tito zvědavci viděli, že reprezentace nastoupila se základní sestavou Čech - Pospěch, Hubník, Kadlec, Pudil - Plašil, Polák, Hübschman, Štajner - Baroš, Fenin. "Varianta se Štajnerem je možná v případě, že by Tomáš Rosický nemohl hrát. Tak vážné to však není, je v práci lékařů a na úterý s ním počítám. Kdybychom už teď v pátek hráli kvalifikaci, tak Tomáš nastoupil," ujistil Bílek.

Nedošlo na očekáváné duely bratří Hubníků - domácí útočník Michal nehrál, protože si doléčuje zranění. "Všichni odešli po svých, nikdo do nikoho nezajížděl," usmíval se olomoucký Tomáš Janotka. Někteří hráči si ani nevzali chrániče...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články