Hlavní obsah

VIDEO: Bednář se bude rvát o místo v Anglii i v reprezentaci

Pavel DosadilSport.cz

Premiérový gól v dresu fotbalové reprezentace mu zatím moc štěstí nepřinesl. Útočník Roman Bednář otevřel skóre srpnové generálky s Lotyšskem. Po návratu do Anglie si však ještě v Premier League nezahrál - nejen kvůli zvýšené konkurenci v týmu nováčka West Bromwich Albion, ale také kvůli zranění achilovky. Pro úterní kvalifikační duel s Litvou v Olomouci by však měl být fit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Roman Bednář se raduje z branky do sítě Lotyšska v přípravném utkání.

Článek

Start kvalifikace EURO 2012 se blíží. Jak se cítíte?

Skvěle. Už jsem stihl první trénink s nároďákem i část pátečního modelového zápasu se Sigmou. Sám jsem to nečekal.

O víkendu jste byl v sestavě West Bromwiche na zápas v Liverpoolu, kvůli zranění jste však o něj přišel.

Škoda, těšil jsem se. Alespoň si zahrál Fortune, který se k nám vrátil z Celtiku.

Znovu vám tedy přibyl další konkurent...

Měl jsem pocit, že jsem si během letní přípravy vybudoval dobrou pozici, jenže pak klub koupil dva nové útočníky. Pro mě to není nic moc.

Jak to snášíte?

Dal jsem po prvním zápase trenérovi najevo, že se mi nelíbí, že si přivedl nového útočníka a vyndal mě. Přes manažera mi vzkázal, že se mnou počítá. Doufám, že se z reprezentace vrátím do klubu se skvělou náladou a o místo se poperu.

Po třech kolech máte tři body. S tím se asi dalo počítat.

Šest inkasovaných gólů na Chelsea bylo vůči nám trochu moc, i Čechíno to uznal. V Liverpoolu jsme dokonce byli lepší, ale rozhodla kvalita Torresova zakončení. Nemám o nás strach, body uděláme někde jinde. Věřím, že budeme vyhrávat.

Jenže ani v reprezentaci nemáte místo jisté, do hry se vrací Milan Baroš...

Řekl jsem trenéru Bílkovi, že se již cítím stoprocentně. Jsem rád, že počkal, až se uzdravím. Přišel jsem ovšem o čtyři dny, kdy jsem netrénoval. Jsem připravený na všechno, vždycky se budu prát.

Reprezentace chce ze tří podzimních zápasů vytěžit devět bodů. Je to reálné?

Určitě, ale procházka růžovým sadem to nebude. Litevcům potřebujeme dát v úterý brzy gól. Než ho dostanou, budou škrábat a kousat. Nepočítám-li Španěly, budou naším největším konkurentem Skotové. Důrazní a nepříjemní, ne náhodou před časem porazili třeba Francii.

Reklama

Související témata: