Hlavní obsah

Rajnoch: Forma je vzestupná, ze tří letošních zápasů bereme jen devět bodů

S pokorou, ovšem i s optimismem vyhlíží fotbalový reprezentant Jan Rajnoch start kvalifikace o postup na ME v roce 2012. Po vydařeném turné v Americe a přátelském zápase s Lotyšskem teď hráč tureckého Ankaragücü touží úspěšně rozjet i kvalifikační boje. Ze tří utkání bereme jen devět bodů. Ty prostě potřebujeme a musíme pro to udělat maximum," vyhlašuje Rajnoch.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Fotbalový reprezentant Jan Rajnoch

Článek

Jak si užíváte reprezentační soustředění?

Je to příjemný, v pohodě. Jsme na to zvyklí, ať už z klubu nebo reprezentace. Je to sice dlouhý, ale není to žádná novinka. Všichni se rádi sejdeme.

Co kvalifikační zápas s Litvou?

Strašně moc se těším. Je to plné očekávání jak pro nás reprezentanty, tak pro fanoušky. Tým je tu hodně kvalitní, postupně se dává více a více dohromady a já věřím, že to tu bude parádní.

Co už o soupeři víte?

Ještě jsme se o tom nebavili. Teprve v pátek hráli se Skotskem a tak až od soboty se na to zaměříme.

V čem mohou Litevci vynikat a čím vás potrápit?

Jsou techničtí, velmi slušní kombinačně. Na to si musíme dát největší pozor.

Vysoká výhra v generálce s Lotyši svádí k tomu, že by jste je měli snadno přejet?

Naše výkony po příchodu trenéra Bílka se po úvodních nezdarech pomalu zvedají. Potvrdili jsme to především v Americe, kde jsme s domácími odehráli vynikající duel, ale i naposledy s Lotyši. Víme však, že když do hry nedáme srdíčko a atributy, které tam mají být, nikdo se sám neporazí. Forma je ale vzestupná, tým si sedá, poslední tři zápasy se hrály v sestavě, v níž by to mohlo šlapat, začali jsme střílet i góly a tak si myslím, že bychom měli zvítězit.

S jakým výsledkem budete spokojen?

Je to vstup do kvalifikace a to je vždy ošidné. Asi budeme nervóznější než jindy, a tak zvítězíme-li, bude jedno, jak to skončí. Osobně však budu rád, zvládneme-li to v klidu.

Jak odhadujete své šance, že nastoupíte?

Trenérovi jsem řekl, že jsem připravený. Myslím, že poslední reprezentační zápasy jsem odehrál slušně a můžu nastoupit. Když to však nevyjde, jsem nachystaný klukům pomoci alespoň morálně. Jsme jeden tým, jsme Česká republika a musíme táhnout za jeden provaz a z tohoto pohledu je úplně jedno, kdo na ten trávník vyběhne.

Hráli jste modelové utkání s olomouckou Sigmou, trénovali. Michal Bílek směrem k sestavě nic nenaznačil? Z toho, co se dělo se nedá něco vytušit?

Zkoušeli jsme všechny varianty jak v tréninku, tak se Sigmou, ale nevím. Záleží na trenérovi.

Zkusíte tedy odhadnout, jaké jsou vaše šance?

Spekulovat nemíním. Nikdy netipuji. Jak už jsem řekl, jsem připravený nastoupit. Tečka!

Jak jste spokojený v tureckém Ankaragücü, kde působíte?

Jo, hodně. Jarní část sezóny se mi povedla. Teď je ale brzy něco hodnotit dál, neboť jsme na začátku. Navíc máme moc zraněných hráčů a výsledky nejsou takové, jak bychom si představovali. Co se však týká mě osobně, tak si myslím, že je to dobré.

Takže pozici v klubu máte pevnou?

To tak nejde říct. Vše běží jak má, ale jak se říká, nikdy neříkej, nikdy. Místo nemám nikde jisté. Bojovat o něj musím jak v Ankaragücü, tak v reprezentaci a myslím, že to tak má být.

Jasným favoritem vaší skupiny jsou Španělé. Na co vy si troufáte?

Jsou to mistři světa a hrajeme s nimi až za dlouho. Uvidíme, v jaké formě, v jakém rozpoložení budeme. Je však jasné, že kdybychom šli do vzájemného souboje odevzdaní, nebylo by to dobré. Dělat nyní nějaké prognózy však není na místě. Hrajeme letos tři zápasy a jak to už tady v Olomouci řekl každý z nás od trenéra Bílka až po maséra Jirku Víta, bereme jen devět bodů. Ty prostě potřebujeme a musíme pro to udělat maximum.

Co zdravotní problémy Tomáše Rosického? Nevystrašili vás?

Myslím, že ne. Tomáš dokonale zná své tělo, ví co je pro něj nejlepší a po tom, co nám řekl, jsem naprosto přesvědčený, že v úterý bude stoprocentně fit a pomůže k tomu, abychom po utkání s Litvou byli všichni spokojeni.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články