Hlavní obsah

VIDEO: Baroš a spol. se uzdravují, večer vyrazí na Kajínka

Pavel DosadilSport.cz

Dopoledne relaxační trénink, odpoledne očekávané volno a návštěva filmu Kajínek. Taková je sobota fotbalové reprezentace v Olomouci na soustředění před úterním zápasem s Litvou. Na Hané prší, mužstvo si však nedá odpočinkový den pokazit. Na trávníku Androva stadiónu už vyklusával i kapitán Tomáš Rosický, povzbudivý je také stav útočníků Milana Baroše a Romana Bednáře.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Milan Baroš

Článek

Páteční modelový zápas se Sigmou si kapitán národního týmu kvůli bolavým tříslům odpustil, sobotní regenerační trénink už Tomáš Rosický s mužstvem absolvoval. „Pokud je Tomášovi cokoli, vždycky je to nepříjemná věc, protože už toho má za sebou hodně. Starosti si však tentokrát nedělám, protože podle doktorů se nejedná o nic vážného. Kdybychom hráli normální utkání, nastoupil by Tomáš již v pátek,“ uklidňuje se trenér Michal Bílek.

Martina Fenina ještě trápí záda, ale v pátek již hrál. Zdravotní stav útočníků se celkově zlepšil, Roman Bednář se již po zranění cítí výborně a k dispozici je rovněž Milan Baroš. „Vzhledem k tomu, že se řada hráčů doléčuje, bylo rozumné, že jsme páteční termín nevyužili k mezistátnímu utkání. Všechno směřujeme až k úternímu zápasu s Litvou,“ připomíná Bílek důležitý vstup do kvalifikace EURO 2012.

V Litvě „šikovná“ remíza se Skotskem

Reprezentaci také vyhovuje, že největší soupeři národního týmu rozehráli „českou“ skupinu již v pátek. „Měla by to být trochu výhoda, že si je teď můžeme v klidu prohlédnout,“ věří manažer Vladimír Šmicer.

V pátečním duelu Litvy se Skotskem si Bílek „objednal“ remízu. A vyšla mu, zápas skončil bez branek... „Pomineme-li Španělsko, naším největším konkurentem ve skupině zřejmě bude Skotsko. Proto je asi nejlepší, že hned v prvním zápase zaváhalo,“ přemítal kouč a čekal, jaké zprávy mu z Litvy přivezl špión Daniel Drahokoupil.

Právě Skotové budou 8. října v Praze druhým soupeřem českého týmu, který kvalifikační podzim uzavře 12. října v Lichtenštejnsku. „Los je dobrý, na úvod chceme nasbírat plný počet devíti bodů,“ poukazuje na podzimní cíl nároďáku obránce Zdeněk Pospěch.

Reklama

Související témata: