Hlavní obsah

VIDEO: Není to ostuda, ale šok, řekl Hübschman po porážce s Litvou

Snad jako jediný z českých fotbalistů mohl být se svým výkonem v Olomouci spokojen. Záložník Tomáš Hübschman pracoval pro tým na velkém prostoru, porážku 0:1 s Litvou však neodvrátil ani on. Start do kvalifikace EURO 2012 tak dopadl pro reprezentaci nejhůř, jak dopadnout mohl. „Vstup je moc důležitý, teď musíme body získat jinde,“ uvědomuje si Hübschman.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fenin s Hübschmanem, uprostřed Litevec Šernas.

Článek

Pohromy se na český fotbal jen hrnou. Nezdary v pohárech, teď zpackaný start kvalifikace. Je porážka s Litvou ostuda?

Neřekl bych, že je to ostuda. Když se podíváte na výsledky, jakých Litevci dosáhli v minulé kvalifikaci – začali výhrou 3:0 v Rumunsku. Bylo vidět, že do Olomouce nepřijeli žádní nazdárci.

Ale přece jen, prohrát doma s Litvou...

Samozřejmě, je to šok. Měli jsme však dost šancí na to, abychom zápas otočili a vyhráli.

Proč se to nepovedlo?

Určitě nám chybí klid v zakončení. Potkalo nás to již ve Skotsku. Kdybychom měli více klidu, mohli jsme Litvu v klidu porazit. Hra nebyla až tak špatná. Vytvořili jsme si minimálně tři čtyři šance a penaltu. Proto si myslím, že jsme nějaký gól měli určitě dát.

Dá se říci, že rozhodla penalta, kterou Baroš neproměnil?

Zápas by se za stavu 1:1 vyvíjel jinak, ale klíčový mohl být jakýkoliv gól. Měli jsme šanci ještě za stavu nula nula, kdy Feňovi trochu utekl balon. Zápas se pak pro nás nevyvíjel dobře.

Také jste měl pocit, že Litevci český tým dokonale přečetli, že se na vás výborně připravili?

V dnešním fotbale už se každý umí připravit na každého, podívá se na video. My jsme také věděli, že budou z hlubokého obranného bloku vyrážet ve čtyřech pěti do brejku. I tak nám z jednoho z nich dali gól.

Začít kvalifikaci porážkou, to je malér. Jak se může podepsat na psychice mužstva?

Na to je moc brzy, teď každý přemýšlí hlavně nad tím, co mohl a měl udělat jinak a proč jsme prohráli. Uvidíme, jak dlouho to v nás bude a jak se to bude vyvíjet dál. Samozřejmě vstup je vždy moc důležitý, musíme body získat jinde.

Reklama

Související témata: