Hlavní obsah

Litva slaví historickou výhru nad českými fotbalisty

KAUNAS

Litevská média označila úterní výhru fotbalové reprezentace v Olomouci nad českým výběrem za historickou a senzační. Litevci podle nich nyní mají velmi dobrou šanci na vybojování druhého místa ve skupině a postup do baráže o ME.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Litvy se radují z branky, kterou vstřelili do sítě českým fotbalistům.

Článek

"Senzace v Olomouci: Litevští fotbalisté získali historické vítězství," hlásá web 15min.lt. "Litevcům se podařil velmi dobrý vstup do zápasu. Češi se pak zoufale snažili o vstřelení gólu, ale v souboji s litevskou obranou jim chyběla přesnost a nápad," dodal.

Podle deníku Irytas tak začíná být reálná šance, že by se Litevci mohli ucházet o účast na mistrovství Evropy. "Žutautasovi zloději senzačně vykradli Olomouc. Výhra nad Českem byla prvním vážným krokem směrem k baráži," míní deník, který však stejně jako většina litevských médií věnoval větší prostor postupu basketbalistů přes Čínu do čtvrtfinále mistrovství světa.

Litevští fotbalisté si v médiích pochvalovali, že trenéři zvolili na Čechy správnou taktiku. "S Českem bychom nebyli schopní hrát otevřený fotbal. Trenéři nás správně takticky připravili. Dobře jsme bránili a především v první půli nebezpečně útočili z brejků," uvedl Šemberas. "Trenéři odvedli skvělou práci. Chtěli jsme bojovat o bod a zkusit překvapit, to se povedlo dokonale," prohlásil kapitán týmu Danilevičius.

Ten také varoval před přílišnou euforií. "Už v minulosti jsme kvalifikaci několikrát dobře odstartovali, ale pak zbytečně ztráceli. Nyní se musíme soustředit na jaro, abychom zvládli zápasy s Lichtenštejnskem a ve Skotsku, pak můžeme začít myslet na nějaký úspěch. Teď je ještě brzy," dodal útočník Livorna.

Reklama

Související témata: