Hlavní obsah

VIDEO: Devět bodů letos nezískáme, musí jich být tedy aspoň šest, ví Hubník

OLOMOUC

Zná na Andrově stadiónu i uklizečku, a tak si návrat domů do Olomouce po celou dobu srazu vychutnával. Nakonec ovšem stoperovi Romanu Hubníkovi pořádně zhořkl. Fotbalová reprezentace prohrála na úvod kvalifikace EURO 2012 s Litvou (0:1). „Hrozně jsem se těšil, tohle zklamání budu kousat hodně těžce...“ líčil obránce, který „asistoval“ u vítězného gólu soupeře.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Stoper Roman Hubník (uprostřed) bojuje o míč s Danileviciusem z Litvy.

Článek

Nebyla to jen jeho chyba, ta se zrodila již v předních liniích a především pokračovala přes Pudilovu stranu. Když pak přiletěl před Čechovu branku přesný centr, postavou nevelký Šernas dokázal míč hlavou nasměrovat za Čechova záda a zajistit Litvě senzační výhru. Útočník Widzewu Lodž zůstal mezi Hubníkem a Pospěchem zcela neobsazený.

„Byl tam prohraný souboj, centr do vápna a my bohužel neuhlídali útočníka, který nám dal gól,“ popsal klíčový okamžik zápasu Roman Hubník.

Hlavně po přestávce pak byl na hřišti vidět, měl jednu velkou šanci a vůbec bylo znát, jak moc chce zápas na olomouckém trávníku zvrátit. Ani jemu se to ovšem nepovedlo. „Hrozně jsem se těšil, tohle zklamání budu kousat hodně těžce... Jako tým se však musíme oklepat. Je teprve začátek kvalifikace, teď se ukáže síla týmu,“ řekl stoper. „Musíme v příštím zápase doma porazit Skotsko a odrazit se do dalších utkání.“

Proti Skotsku už s nožem na krku

Body mohli doma neuvěřitelně ztratit také Skotové, jenže gólem z 97. minuty nakonec duel s lichtenštejnským trpaslíkem vyhráli... „To je velká škoda. Kdyby k nám jeli se dvěmi remízami na kontě, už by také museli zabrat. Bude to samozřejmě hodně nepříjemný soupeř,“ uvědomoval si Hubník, že hned ve druhém utkání kvalifikace bude Bílkův tým nastupovat s nožem na krku.

Devět plánovaných bodů ze tří podzimních duelů však reprezentace samozřejmě nezíská. „Musíme jich mít tedy aspoň šest, abychom se vrátili zpátky do hry. Jednoznačně,“ naznačil i Hubník, že případný nezdar se Skoty by Čechy ve „španělské“ skupině již prakticky vyřadil...

Národní tým hostí Skotsko 8. října v Praze a 12. října nastoupí v Lichtenštejnsku.

Reklama

Související témata: