Hlavní obsah

Srbové odvolali trenéra fotbalistů Antiče i bez porážky

BĚLEHRAD

Trenér Radomir Antič skončil u týmu srbských fotbalistů už po dvou kvalifikačních zápasech, přestože v nich jeho svěřenci neprohráli. Vedení fotbalového svazu s ním rozvázalo smlouvu a jeho nástupcem jmenovalo Vladimira Petroviče, který momentálně vede rumunský klub Temešvár.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Srbský trenér Radomir Antič

Článek

Jednašedesátiletý Antič, který v minulosti trénoval i Real Madrid, Altético a Barcelonu, převzal srbskou reprezentaci v roce 2008 a dovedl ji na mistrovství světa. Tam však Srbové skončili už v základní skupině a trenér navíc dostal od FIFA trest na čtyři zápasy za nevhodné chování v utkání s Austrálií.

Srbský fotbalový svaz mu za to snížil plat na polovinu, ale zdálo se, že smlouvu do roku 2012 dodrží. Při vstupu do kvalifikace o Euro jeho tým porazil Faerské ostrovy 3:0 a pak doma remizoval se Slovinskem 1:1.

Pětapadesátiletý Petrovič, bývalý hráč Crvene Zvezdy Bělehrad a Arsenalu, většinu reprezentantů zná ze svého působení u týmu do 21 let, s nímž v roce 2004 získal evropské stříbro. Tři roky pracoval v Číně, a to i jako trenér reprezentačního mužstva.

Reklama

Související témata: