Hlavní obsah

Arbitráž CAS dočasně zrušila půlroční trest kouče Queiroze

LAUSANNE

Portugalský fotbalový trenér Carlos Queiroz částečně uspěl s odvoláním u mezinárodní sportovní arbitráže CAS, která dočasně zrušila jeho půlroční zákaz činnosti. Sedmapadesátiletý Queiroz, který byl před dvěma týdny odvolán z funkce reprezentačního kouče, dostal trest od antidopingové agentury AdoP za to, že před mistrovstvím světa znemožnil provedení neohlášené dopingové kontroly.

Foto: Paulo Duarte, ČTK/AP

Carlos Queiroz už není tranérem Portugalska.

Článek

"CAS dočasně zrušila šestiměsíční trest Carlose Queiroze, dokud nebude u konce projednávání jeho odvolání. Trest může znovu nabýt platnosti, pokud CAS Queirozovo odvolání zamítne," uvedl tribunál na svém webu. Trest dostal Queiroz v srpnu a vztahoval se i na klubovou úroveň. Trenér při podání odvolání uvedl, že pokud mu sportovní arbitráž vyhoví, pak se bude se svazem soudit o ušlý zisk.

Queiroz údajně při květnovém konfliktu komisařům sprostě nadával a napadl je. Od fotbalového svazu dostal měsíční disciplinární trest.

Bez Queiroze na lavičce portugalská reprezentace předvedla nejhorší vstup do evropské kvalifikace od roku 1996, když remizovala s Kyprem 4:4 a prohrála 0:1 v Norsku. Svazové vedení posléze Queiroze, jehož kontrakt měl vypršet až za dva roky, kvůli špatným výsledkům odvolalo a na jeho místo jmenovalo Paula Benta.

Reklama

Související témata: