Hlavní obsah

Možná návod i pro Bílka. Francie hledá pro fotbalisty psychologa.

Možná návod i pro trenéra českého národního týmu Michala Bílka... Francouzská fotbalová reprezentace, která na mistrovství světa skončila už v základní skupině, se pokusí zastavit svůj úpadek pomocí psychologa. Rozhodl o tom nový trenér Laurent Blanc.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Trenér Francie Laurent Blanc hledá pro fotbalisty psychologa.

Článek

"Hledám pro tým psychologa. Potřebujeme někoho, kdo by za hráči jezdil do jejich klubů," citovala čtyřiačtyřicetiletého Blanka agentura Reuters. "V klidu máme na to být mezi světovou elitou, ale vždycky je snazší spadnout dolů, než jít nahoru. Máme dobré hráče, ale nemáme skvělé fotbalisty, kteří by byli největšími hvězdami ve svých klubech," dodal.

Bývalý reprezentační kapitán Blanc, který jako hráč získal s národním týmem titul mistra světa i Evropy, nahradil po šampionátu v Jihoafrické republice u reprezentace Raymonda Domenecha, jehož působení u týmu ukončil i konflikt s hráči. Francie po mistrovství také spadla až na 27. místo v pořadí FIFA, což je její nejhorší umístění v historii.

Blankovo angažmá u reprezentace nezačalo podle představ. Francie na úvod kvalifikace o postup na Euro 2012 prohrála doma s 0:1 s Běloruskem, ale poté vyhrála v Bosně 2:0. Příští týden se Blankův tým utká s Rumunskem a Lucemburskem.

Reklama

Související témata: