Hlavní obsah

Španělsko trápí před kvalifikací ME zranění útočných es

Kouč fotbalových mistrů světa Vicente del Bosque má před kvalifikačním dvojutkáním s Litvou a Skotskem vážné problémy se sestavou. Kvůli zdravotním problémům museli při víkendových ligových zápasech střídat kanonýři Fernando Torres, Pedro i Jesús Navas. Ani jeden se proto na srazu španělské reprezentace, která je v kvalifikaci jedním ze soupeřů českých fotbalistů, neobjeví.

Článek

Torres vydržel v sestavě Liverpoolu při prohře 1:2 s Blackpoolem pouze deset minut, poté jej ze hry vyřadily problémy s přitahovačem. Barcelonský střelec Pedro si poranil sval v zápase s Mallorkou, sevillský Navas do duelu s Atlétikem Madrid ani nenastoupil. Španělský tisk označil stav za "černou neděli".

Del Bosquemu nemůže počítat kvůli zánětu šlach ani se špílmachrem Barcelony Xavim, kapitánem Arsenalu Ceskem Fábregasem a obráncem Realu Madrid Raúlem Albiolem.

Úřadující mistři světa i Evropy vstoupili do bojů o ME 2012 výhrou 4:0 nad Lichtenštejnskem. V pátek je čeká Litva a o čtyři dny později hrají v Glasgowě se Skotskem.

Reklama

Související témata: