Hlavní obsah

Skoty před kvalifikačním zápasem v Praze trápí zdravotní problémy

Skotští fotbalisté se pět dní před kvalifikačními zápasy s Českou republikou a Španělskem potýkají se zdravotními problémy. Zranění vyřadilo ze hry opory z Glasgow Rangers záložníka Leea McCullocha a obránce Kirka Broadfoota. Nejistý je start i u dalšího obránce Allana Huttona. Lehčí problémy mají také brankář Blackpoolu Matt Gilks a obránce Barnsley Jay McEveley.

Foto: David Moir, Reuters

Fotbalisté Skotska

Článek

McCulloch má problémy se zády, v Praze by však určitě nehrál, jelikož má disciplinární trest. Broadfoot nenastoupil do posledního utkání s Hearts kvůli zranění chodidla. Po prohlídce u lékařů národního týmu byl poslán ze srazu zpět domů a zřejmě místo něj bude povolán náhradník. Obránce Tottenhamu Huttona zase trápí třísla a není jisté, zda bude moci v Praze nastoupit.

"Každá ztráta je těžká, zvláště, když zápas v Praze může být klíčový pro celou naši snahu o postup," řekl na srazu trenér Craig Levein, který z obvyklého kádru postrádá i Paula Hartleyho a Kevina Thomsona. "Zatím jsme poslali domů jen Broadfoota, u ostatních se nejedná o vážný problém a uvidíme, co s nimi udělají lékaři," dodal.

Trenér Levein si nemyslí, že prohra s Litvou znamená, že by český tým ztratil na síle. "Pro ně to byl smolný zápas. Nedali několik šancí, ani penaltu, brankář Litvy předvedl několik skvělých zákroků. Proto budou proti nám pod velkým tlakem," tušil Levein, který zároveň demonstroval velkou znalost českého týmu. "Mají několik nových mladých hráčů. Jeden mladý stoper z Ruska (Marek Suchý) by měl hrát, protože Kadlec se určitě posune na levého beka, tím jsem si jistý," dodal Levein.

Také se nedomnívá, že český tým patří na současné 37. místo světového žebříčku. "Určitě mají lepší tým než na tohle umístění. Čech je skvělý brankář, Necid je také kvalitní útočník a Rosický s Plašilem by hráli v 99 procentech národních týmů," mínil Levein.

Skotsko si pro dvojzápas s Českem a Španělskem vytklo za cíl zisk čtyř bodů. "Je to reálné, ale víme, že to bude hodně těžké," prohlásil útočník Steve Naismith, který se o víkendu nabudil vítězným gólem v dresu Glasgow Rangers v nastaveném čase proti Hearts. "Čekají nás ale velmi silní soupeři, proto je třeba k splnění našeho cíle především skvěle bránit," dodal.

Reklama

Související témata: