Hlavní obsah

Skotský trenér povolal na zápas v Praze tři nové hráče

GLASGOW

Trenér skotských fotbalistů Craig Levein dodatečně povolal na páteční utkání kvalifikace mistrovství Evropy s českou reprezentací v Praze tři nové hráče. Kvůli mnoha zdravotním komplikacím se dnes k týmu připojili brankář Kilmarnocku Cameron Bell, záložník Don Cowie z Watfordu a obránce Cardiffu Kevin McNaughton.

Foto: David Moir, Reuters

Skot Scott Brown (vlevo) se raduje z branky do sítě českých fotbalistů v přípravném utkání.

Článek

Čtyřiadvacetiletý brankář Bell dostal pozvánku do národního týmu vůbec poprvé. V nominaci nahradí trojku Matta Gilkse, který kvůli zranění nohy již tým opustil. Brankářská jednička Allan McGregor má natažený sval a není jisté, zda bude na páteční zápas stoprocentně připraven.

Kvůli zdravotním potížím musel ze srazu odjet i obránce Kirk Broadfoot, nejistý start je u beků Alana Huttona, Jaye McEveleye a záložníka Scotta Browna. Proto se k týmu pro jistotu připojili i Cowie a McNaughton. "Máme několik zdravotních problémů a nemohu s určitostí říci, co se stane. Proto jsme se pojistili," prohlásil před skotskými novináři trenér Levein.

Osmadvacetiletý McNaughton dosud za národní tým odehrál čtyři zápasy, poslední však v květnu 2008 shodou okolností právě v Praze proti českému výběru. Všechny jeho starty ve skotských barvách však byly jen v přípravných zápasech. Stejně je na tom i o rok mladší Cowie, který před rokem odehrál za Skotsko dva přípravné duely.

Levein vyhlašuje, že do Prahy jeho tým jede jako outsider. Jasným favoritem jsou prý Češi. "Je to silnější tým, výše postavený v žebříčku a ještě k tomu hraje doma. Jako bookmaker bych neměl nad čím přemýšlet, jaký nasadím kurz," uvedl Levein. "To ale nic nemění na tom, že chceme v Praze vyhrát. Historie ukazuje, že často hrajeme lépe, když nejsme favorité. Pak je naše soudržnost a týmový duch ještě větší," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články