Hlavní obsah

VIDEO: Od Skotů si nakopat nenechám, tvrdí útočník Bednář

Robustní útočník Roman Bednář (27) je jako dělaný do zápasu se Skoty. Má to ale háček. Kromě jednoho pohárového zápasu na podzim za West Bromwich Albion nic neodehrál. Přesto by si na dnešního kvalifikačního soupeře troufl: „Souboje s nimi bolí, ale věřím si. Od Skotů si nakopat nenechám,“ pravil rozhodně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Bednář na tréninku české fotbalové reprezentace

Článek

Čím si vysvětlujete, že vysedáváte na tribuně? Hrajeme teď opravdu dobře. Každý v mužstvu se pere o místo nejen v základní sestavě, ale i na lavičce. Hrál jsem proti Chelsea a pak v poháru, kde se mi zápas docela povedl, ale zranil jsem se a čtyři dny jsem netrénoval. V tom poháru nastoupilo deset jiných fotbalistů než v Premier League. Máme silný tým, proto jsme v tabulce hned za špičkou.

Řekl vám trenér, proč chodíte na tribunu?

Po zápase s Chelsea mi řekl, že to nebylo nejlepší a týmu se začalo dařit. Pak mi ublížilo i zranění. Musím se prát. Chápu, že kouč nechce sahat do fungujícího týmu. Ale sezóna je dlouhá, věřím, že šanci dostanu. Dva útočníci už šli na hostování, ale pořád nás je v mužstvu pět. Konkurence je obrovská, ale peru se dál. Věřím si. Důležité je, že jsem zdravotně fit.

Nejste nervózní z toho, že nehrajete?

Trochu ano. Je na mně znát, že nehraju. Na úterním tréninku mi to zrovna moc nešlo. Není lehké se pak dostat do zápasu, ale pokud dostanu důvěru, udělám maximum pro co nejlepší výkon. Když hrajete víkend co víkend, je to lepší. To vidím na Lukáši Magerovi, ten je v pohodě. My s Tomášem Necidem nehrajeme a dost to dřem. Nehrál jsem ještě devadesát minut, což je pro mne nezvyklé.

Takže nominace do reprezentace je trochu vysvobozením?

Určitě. Vztah s trenérem Bílkem je skvělý, telefonujeme si. Cítím důvěru.

V nominaci Skotska jsou vaši spoluhráči Morrison a Dorrans. Už se hecujete?

Něco proběhlo, ale to nemohu říkat pro média.

Může pro vás být výhodou, že znáte Skoty a britský fotbal?

To se ukáže. Ti dva spoluhráči jsou na Skoty velmi techničtí a góloví. Znám v podstatě všechny skotské reprezentanty. Ale jestli to bude výhoda, se ukáže až na trávníku, pokud nastoupím.

Raději byste šel od začátku nebo v průběhu zápasu? Vydržel byste devadesát minut?

Vydržel, jsem odpočatý. Ale kdy jít na hřiště, to je otázka pro trenéra. Hezké by bylo odcházet třeba po hodině hry za stavu 3:0. A ještě kdybych nějaký gól dal. To by bylo ideální.

Čím může útočník proti skotské obraně uspět? Když bude srovnaný s tím, že dostane nakopáno. Ale jen se s nimi bít a kopat, není to pravé. Oni mě asi znají a já znám je. Ve vzduchu je to s nimi těžké a bolí to. Každý souboj s nimi bolí, ale věřím si. Od Skotů si nakopat nenechám. Chtějí vyhrát za každou cenu. Po zemi se dá jejich obrana překonat snáz. Chce to hledat si volné prostory, narazit si míč, být v pohybu, aby neměli šanci do vás jen kopat. Oni mají fyzičku na tři zápasy po sobě. Nebude to jednoduché, ale i se Skoty se dá hrát a jsou k poražení.

Reklama

Související témata: