Hlavní obsah

Skotský trenér se rozzlobil na novináře kvůli sestavě

Trenér skotských fotbalistů Craig Levein se rozzlobil na britské novináře kvůli zveřejnění předpokládané - a překvapivé - sestavy svého týmu pro páteční kvalifikační utkání s Českou republikou v Praze. Skotský kouč si vzal na mušku skotské vydání bulvárního deníku The Sun, podle něhož má na lavičce nečekaně zůstat nejlepší střelec Glasgow Rangers Kenny Miller a v útoku mají nastoupit Steven Naismith a Jamie Mackie, pro něhož by to byla reprezentační premiéra.

Foto: rangers.co.uk

Kenny Miller, nejlepší střelec Glasgow Rangers.

Článek

The Sun také po středečním tréninku napsal, že Levein chce použít systém 4-2-2-2, v němž mají Darren Fletcher a Gary Caldwell hrát stažené záložníky a Graham Dorrans a James Morrison mají podporovat útočníky.

"Ten článek nemůže být pravdivý, protože tým nebyl vybrán. O tom vás ujišťuji," řekl Levein ve středu při brífinku britským novinářům v Praze. "Vyberu hráče ve čtvrtek večer, jak to dělám vždy," prohlásil.

"Vadí mi to. Někdy si říkám, jestli lidi ve vašem povolání vlastně zajímá, jestli vyhrajeme nebo ne," řekl skotský trenér.

Leveina pobouřilo, že se ho reportér nezeptal, zda je jeho článek pravdivý. "Vadí mi, že vyšel článek a reportér neměl dost zdvořilosti, aby se mě zeptal, jestli je na tom něco pravdy," uvedl rozhněvaný Levein. "A mluvím o vás," otočil se na reportéra jednoho z nejprodávanějších bulvárních listů v Británii.

Veterán skotské obrany David Weir řekl listu The Daily Telegraph, že nikdo z hráčů si není jist, zda nastoupí. "Myslím, že nikdo opravdu neví, jak budeme hrát. V utkáních, jako je toto, není možné oznamovat mnoho věcí předem," řekl čtyřicetiletý fotbalista.

Reklama

Související témata: