Hlavní obsah

Stovky policistů dohlížejí na fanoušky před zápasem se Skotskem

Několik stovek policistů dohlíží dnes na fotbalové fanoušky v souvislosti s večerním kvalifikačním utkáním mezi českou reprezentací a Skotskem v pražském Edenu. ČTK to sdělil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Skotové plánují sraz ve 14:00 na Staroměstském náměstí, odkud se společně vydají na stadión. Utkání začíná ve 20:15.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policisté dohlížejí na řádění fotbalových fanoušků. Ilustrační foto.

Článek

Dopravní podnik je podle Hulana připraven i vypravit speciální vlaky metra jen pro fotbalové fanoušky, které by projížděly mezi stanicemi Staroměstská - Strašnická bez zastávek. Proto také policie doporučuje, aby lidé sledovali hlášení v metru na trase A. Speciální vlaky prý nijak neovlivní běžný provoz metra.

Na fanoušky dohlížejí policisté ze speciální pořádkové jednotky, pohotovostní motorizované jednotky, dopravní a kriminální služby a antikonfliktního týmu. Ze vzduchu na ně dohlédne i policejní vrtulník. U stadionu na příznivce počkají psovodi se psy a policisté na koních.

Skotským fanouškům byly rozdány také letáky, ze kterých se dozví, že na stadion je zakázáno vnášet jakoukoliv nedovolenou pyrotechniku nebo například skleněné lahve. Informují i o speciálních spojích metra.

Reklama

Související témata: