Hlavní obsah

Srbský trenér Antič chce za odvolání milionové odškodné

BĚLEHRAD

Trenér Radomir Antič se chce soudit se srbským fotbalovým svazem. Jednašedesátiletý kouč podle agentury Reuters požaduje dva miliony eur jako odškodné za to, že byl v září odvolán. "Ať si nás žaluje, jak chce. Jsme přesvědčeni, že spravedlnost je na naší straně, Antič u soudu nemůže vyhrát," řekl prezident svazu Tomislav Karadžič. "A i kdyby vyhrál, tak to pořád bude malá daň za to, že se ho zbavíme," přidal.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Radomir Antič ještě jako trenér Srbska

Článek

Antič, který v minulosti trénoval i Real Madrid, Altético a Barcelonu, převzal srbskou reprezentaci v roce 2008 a dovedl ji na mistrovství světa. Tam však Srbové skončili už v základní skupině. Trenér navíc dostal od FIFA trest na čtyři zápasy za nevhodné chování v utkání s Austrálií.

Po neúspěšném šampionátu přistoupil na snížení platu a měl u týmu pokračovat, svaz ale nakonec využil trestu k jeho odvolání. Antič měl totiž ve smlouvě uvedeno, že může být bez nároku na odstupné odvolán v případě, že kvůli vlastnímu pochybení nebude moci vykonávat trenérské povinnosti.

U reprezentace Antiče nahradil Vladimir Petrovič. Srbsko v bojích o Euro 2012 v úvodním utkání zdolalo Faerské ostrovy 3:0 a pak doma remizoval se Slovinskem 1:1. Dnes se utká s Estonskem, v úterý nastoupí v Itálii.

Reklama

Související témata: