Hlavní obsah

Omluvit se z reprezentace? To Čecha ani nenapadlo a uháněl pro letenky

Původně přemýšlel, že by se přes Kodaň vracel rovnou do Londýna. Vnitrostátní linka z Aarhusu však Petru Čechovi nevyhovuje tak, aby ve čtvrtek ve dvě odpoledne stihl trénink Chelsea. A tak se brankář fotbalové reprezentace bude po středečním mezistátním utkání proti Dánsko trmácet do Prahy a prvním dopoledním spojem zase vyrazí směr Londýn. Přesto prý vůbec neuvažoval, že by přípravný zápas vypustil.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Brankář Petr Čech se raduje z vítězství nad Skotskem.

Článek

Chelsea má nabitý termínový kalendář, navíc o víkendu utrpěla těžkou prohru 0:3 se Sunderlandem. Nenapadlo vás, že byste se z reprezentační přípravy omluvil?

Jezdím na utkání národního týmu stále rád a pokud jsem zdráv, nemám důvod chybět. Před časem jsem právě kvůli zdravotním potížím musel několik zápasů oželet. Zavolal jsem si s trenérem Bílkem, jestli se mnou počítá, zabukoval si letenky a jsem tady.

Dánský soupeř by měl řádně prověřit českou defenzívu. V Aarhusu si asi pořádně zachytáte.

Dánové mají ofenzivní fotbal v krvi, utkání s nimi mívají tempo a také dost šancí, i když žádné divoké výsledky jsme s nimi neuhráli. Z tohoto pohledu je to příjemný soupeř a příjemná změna proti třem kvalifikačním zápasům, kdy jsme museli dobývat soupeřovu tuhou defenzívu. Mohlo by to být dobré zakončení roku

Nemusíte se obávat Bendtnera, útočník Arsenalu se omluvil.

On je zraněný poměrně dlouho. Dánové jsou zvyklí, že nehraje. Nám zase chybí Milan Baroš, je to podobné.

Jan Polák (vlevo), Tomáš Rosický (uprostřed) a Petr Čech na tréninku národního týmu.foto: Právo/Jan Handrejch

Poslední dva přátelské zápasy s Dánskem skončily 1:1. Je tento výsledek tutovkou i pro středeční večer?

Já tedy doufám, že gól nedostaneme... A že kalendářní rok zakončíme kvalitním výkonem a pozitivním výsledkem. Vždycky je příjemné na závěr roku vyhrát.

V mužstvu je však několik mezinárodně méně zkušených hráčů. A loni dopadla poslední akce roku v Emirátech blamáží...

To nelze srovnávat, všechny kluky nelze házet do jednoho pytle. Tam hrál spíše ligový výběr a hráče, kteří tam nastoupili, to pořádně poučilo. Je pro ně cenné do reprezentace nakouknout, už jen to, že tady jsou. Uvidíme, jak se jim bude dařit. Jejich přítomnost ukáže ostatním v lize, že jejich domácí výkony jsou pečlivě sledovány a mají šanci se v národním týmu také objevit.

Pocházíte z Plzně, která dodala tři hráče.

Jestli někdy měla Plzeň šanci na titul, je to teď! Sparta poztrácela spoustu bodů, Slavii se vůbec nedaří. Ostrava také byla v krizi, Liberec či Boleslav mají proměnlivé výkony. Plzeň má velikou šanci, aby to dotáhla. Důležité však bude, jak se s tím vyrovná na jaře. Bude to těžké, poprvé se viktoriáni ocitnou v situaci, kdy je každý bude chtít odstřelit.

Reklama

Související témata: