Hlavní obsah

Španělé na srazu dostali hodinky a už se chystají na duel s Čechy

MADRID

Španělští fotbalisté se dnes v poledne v plné síle sešli v Madridu a odstartovali přípravu na páteční zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy proti České republice. Ještě než se úřadující mistři světa a Evropy pustili do tréninku, v jednom z madridských butiků převzali speciálně vyrobenou edici luxusních hodinek. Fotbalisté je dostali jako dodatečný dárek za triumf na loňském MS v Jihoafrické republice.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Španělský trenér Vincent del Bosque na tréninku

Článek

Svěřenci kouče Vicente del Bosqueho měli na 19. hodinu naplánovanou první společnou přípravu v tréninkovém areálu národní fotbalové federace. Španělé si zatím pochvalují, že žádný z nominovaných hráčů nemá zdravotní potíže. Do zápasu s českou reprezentací chtějí stihnout celkem tři společné tréninky.

"Jsme tady proto, abychom získali další dvě vítězství," prohlásil na srazu obránce Realu Madrid Sergio Ramos. Španělé zatím procházejí kvalifikací bez zaváhání a po třech zápasech mají na kontě devět bodů. "Nic to ale nemění na tom, že zase musíme hrát velmi zodpovědně. Pozorní musíme být hlavně proti Čechům. V minulosti hráli v Evropě velmi výraznou roli a pořád mají v týmu hodně nebezpečných hráčů," uvedl kouč Del Bosque.

Jeho výběr je ale napumpovaný sebevědomím. "Pokud obě utkání vyhrajeme, budeme už jednou nohou na příštím Euru. Takže jde o opravdu velmi důležité zápasy," řekl útočník David Villa, který dopoledne se spoluhráčem Andrésem Iniestou zamířil do madridského muzea voskových figurín, kde byli slavnostně odhaleni jejich "dvojníci" v dresech španělské reprezentace.

"Je mi ctí vidět svou sochu na tak prestižním místě. Když to vidím, hned se mi vybaví vzpomínky na světový šampionát," uvedl kanonýr Barcelony Villa, který pomohl Španělsku na cestě za triumfem pěti góly.

Reklama

Související témata: