Hlavní obsah

Španělský tisk vychvaluje po zápase s Čechy rekordmana Villu

Španělské noviny vychvalují po kvalifikačním vítězství 2:1 nad českou reprezentací útočníka Davida Villu. Španělští fotbalisté prý díky jeho dvěma brankám prokázali, že se poučili z porážek v přípravě a i ve svazující roli mistrů světa jsou schopni vyhrávat složitá utkání.

Foto: Reuters

David Villa se raduje z gólu do sítě České republiky. Villa otočil zápas dvěma góly z 0:1 na 2:1.

Článek

"Když už to vypadalo nejhůř, zakročil 'El Guaje', nejdřív levačkou a potom z penalty, aby sestřelil českou zeď. Ta se ukázala zázračně kompaktní, avšak i tak nedostatečně pevnou proti trpělivým mistrům světa," ocenil deník El Mundo kanonýra Villu. Fotbalista Barcelony navýšil počet svých reprezentačních tref na 46 a odskočil v čele historické tabulky útočníku Raúlovi.

"Villa byl skvělý. Nasměroval Španělsko vstříc mistrovství Evropy," hlásá El Mundo. Souhlasí i konkurenční El País: "Češi se ocitli ve vedení a mohli se spolehnout na svého brankáře, dokud ale Iniesta nepředvedl Iniestu a Villa nezakončoval zkrátka jako Villa."

Bílek se zjevně inspiroval švýcarskou taktikou

Trenér Michal Bílek se prý zjevně inspiroval taktikou Švýcarska, jemuž budoucí vítězové loňského mistrovství světa podlehli v základní skupině turnaje 0:1. "V obranné činnosti vynikal především Tomáš Hübschman. Jako lidský stín si hlídal Xaviho a byl pro něj nejhorším dárkem ke stému reprezentačnímu duelu," napsal El País. Připomněl, že pro záložníky Šachtaru Doněck a Barcelony bylo páteční utkání generálkou na vzájemný střet ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Sportovní deník Marca označil projev českého týmu v Granadě za ultradefenzivní. "Španělé obrannou taktiku Čechům jen usnadnili, měli míč v držení, ale na hřišti nepředváděli, co měli v hlavách," uvedl. Díky skvělému vystoupení barcelonského dua Iniesta-Villa ale prý nakonec domácí "dokázali, že v zápasech, jako byl ten proti Švýcarsku, už umí vyhrávat".

Podle katalánského Sportu si zaslouží trenér Vicente del Bosque pochvalu za to, že dokázal hráče mentálně připravit a donutil je soustředit se na reprezentaci, i když v klubech nastává nejdůležitější část sezony. Čechy charakterizoval Sport jako "méně brilantní než v dobách Pavla Nedvěda, ale stále stejně bojovné".

Reklama

Související témata: