Hlavní obsah

Reprezentanti měli výklus v Hluboké, odpočíval Baroš

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU

Čeští fotbalisté prožili den na cestách. Po páteční prohře 1:2 ve Španělsku se v sobotu vrátili z Granady vládním speciálem na pražské letiště ve Kbelích a ihned se autobusem vydali na jih Čech, kde je v úterý v Českých Budějovicích čeká duel s Lichtenštejnskem. Vpodvečer hráči absolvovali výklus na golfovém hřišti v Hluboké nad Vltavou, kde jsou ubytováni. Kvůli problémům s palcem u nohy se ho nezúčastnil útočník Milan Baroš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Baroš se usmívá při tréninku české reprezentace.

Článek

Střelce tureckého Galatasaraye Istanbul trápily potíže už před utkáním ve Španělsku. Duel musel odehrát s "opíchnutým" palcem, ale proti Lichtenštejncům by měl být v pořádku. "Milan to má lehce nakoplé, ale není to nic vážného," řekl lékař českého týmu Petr Krejčí.

Ostatní hráče žádné zásadní zdravotní problémy nesužují. "Někteří mají drobné pozápasové šrámy, ale nejde o nic zásadního, co by mělo ohrozit jejich start v úterním utkání," dodal Krejčí.

Reprezentanti vyplnili sobotu hlavně cestami. "Moc jsme toho nenaspali, protože jsme brzo ráno vstávali a odjeli na letiště. Ten den byl vyloženě cestovní. Letěli jsme, pak jsme skočili rychle do autobusu a odjeli sem na Hlubokou. Teď tady budou mít hráči čas, aby se dali v relaxačním centru trošku dohromady," řekl trenér Michal Bílek.

Bydlí u golfového hřiště

Národní tým rozbil svůj stan naproti golfovému hřišti v luxusním relaxačním a regeneračním centru, které je v provozu asi rok. "Byl jsem se tu podívat před dvěma měsíci, takže víme, do čeho jdeme. Je to tady nádherné, kluci budou mít ideální prostředí dát se dohromady," prohlásil Bílek.

Svým svěřencům naordinoval krátce po příjezdu do Hluboké výklus na tamním golfovém hřišti. Hráči kroužili po trávníku asi půl hodiny, a když se pomalu začalo stmívat, zamířili zpět do hotelu. O čtvrt hodiny déle pobyla na hřišti trojice mladíků Václav Kadlec, Jan Morávek a Libor Kozák, kteří se zaměřili na rychlé sprinty.

Bílek už se snažil po těsné prohře ve Španělsku hledět směrem k Lichtenštejnsku. "Je den po zápase, takže ho ještě samozřejmě máme v hlavě, ale je už potřeba myslet na to, co nás čeká v úterý," řekl Bílek, který věří, že se národní tým rychle přeorientuje na jiného soupeře. "Věděli jsme, že nás čekají v tomhle týdnu dva kvalifikační zápasy, a jsme na to připraveni. Máme hru Lichtenštejnců přečtenou a víme, co nás bude čekat," podotkl.

Bílek nevylučuje změny v sestavě

Nevyloučil, že v úterý postaví hráče, kteří v Granadě nehráli. "Nastoupí ti, kteří budou pro dané utkání nejlepší. Takže nevylučuji, že ke změnám dojde," uvedl Bílek.

Přál by si, aby byl statečný páteční výkon pro hráče povzbuzením do zbylých kvalifikačních utkání. "Je potřeba, abychom v každém zápase pracovali tak zodpovědně, jako tomu bylo ve Španělsku. Je nám samozřejmě jasné, že proti Lichtenštejnsku to bude úplně jiný zápas a budeme muset víc tvořit," řekl.

V neděli čeká reprezentanty odpolední uzavřený trénink na českobudějovickém Střeleckém ostrově.

Reklama