Hlavní obsah

Rosický vzpomíná: V Budějovicích jsem hrál naposledy za Spartu

Když po letech dorazil na stadión Dynama České Budějovice, nevěřil svým očím. Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický se před dnešním soubojem s Lichtenštejnskem nestačil divit, jak se od doby, kdy tady hrál naposledy, změnil místní fotbalový stánek.

Foto: David Veis

Tomáš Rosický (vpravo) a Tomáš Hübschman při tréninku české reperezntace v Českých Budějovicích.

Článek

Kdy jste hrál v Budějovicích naposledy?

Ještě se Spartou, to už je víc než deset let. Vůbec jsem to tady nepoznal. Stadión je krásný, určitě se změnil k lepšímu.

Jakou očekáváte atmosféru?

Jako ve Španělsku to asi nebude, ale věřím, že bude vyprodáno a lidi budou hodně fandit. Je dobře, že se hraje zrovna tady. Nároďák tady nikdy nebyl a pro fanoušky z celé republiky je lepší, když se místa zápasů točí.

Ve Španělsku jste byli outsider, ale do zápasu proti Lichtenštejnsku jdete jako jasný favorit. Stihnete se přeorientovat do jiné role?

Já myslím, že s tím nikdo z nás nemá problém. Pořád je to kvalifikační zápas, za který se dávají body. Je nám jasné, že soupeř bude hlavně bránit, ale musíme se s tím popasovat. Potřebujeme vyhrát a tomu podřídíme vše. Je to jediný cíl.

Jak vnímáte vy osobně zápasy s fotbalovými trpaslíky? Berete je jako nutné zlo nebo se na ně dokážete motivovat stejně jako třeba na Španělsko?

Jak už jsem říkal, tohle je zápas jako každý jiný. A vzhledem k tomu, že jsme ze Španělska nepřivezli nic, tak je nutné získat tři body v úterý. My tuhle výhru strašně potřebujeme a nemá cenu srovnávat kvalitu soupeřů. Lichtenštejnsko nikdo z nás nepodceňuje a připravujeme se na tenhle zápas s veškerou důležitostí.

Reklama