Hlavní obsah

Lichtenštejnci se nesázejí, kdo z nich překoná hvězdného Čecha

ČESKÉ BUDĚJOVICE

K české fotbalové reprezentaci vzhlížejí hráči Lichtenštejnska s obdivem, ale rozhodně nejde o nazdárky, kteří by neuměli kopnout do balónu. Proto úterní kvalifikační setkání (17:30, přímý přenos ČT4) s Rosickým, Čechem a dalšími hvězdami zase tolik neprožívají. „Že bychom se sázeli, kdo dá Čechovi gól, to ne,“ řekl s úsměvem v Českých Budějovicích kapitán týmu Mario Frick.

Foto: Ennio Leanza, ČTK/AP

Zdeněk Pospěch (vlevo) se snaží odebrat míč Franzi Brugmeierovi z Lichtenštejnska na archivním snímku.

Článek

Jeden z nejlepších hráčů našeho úterního soupeře spíš přemýšlí nad tím, jak se ubránit domácím favoritům. „Dívali jsme se na videu na náš vzájemný zápas z října a chceme se poučit z chyb, po kterých jsme inkasovali,“ prozradil Frick, který v lednu přestoupil do Grasshopper Curych.

Švýcarský trenér Hans-Peter Zaugg dobře ví, že jakýkoliv úspěch proti Česku by se rovnal zázraku: „Je mi jasné, že budeme v podobné pozici jako Češi ve Španělsku. Musíme výborně bránit, a když se k tomu přidá i štěstí, tak snad můžeme něco získat.“

Zaugg viděl zápas Čechů v Granadě a Bílkovým hochům vysekl poklonu. „Bránili jste velice dobře. Nebýt té hloupé penalty, mohli jste si odvézt bod,“ pravil kouč.

Reklama

Související témata: