Hlavní obsah

Nepij tolik piva, varuje kouč Anglie Capello útočníka Carrolla

LONDÝN

Anglický útočník Andy Carroll by měl přemýšlet nad svou životosprávou a zejména nad konzumací piva. To si myslí trenér anglického národního týmu Fabio Capello, který vidí v Carrollovi velmi kvalitního útočníka. Dvaadvacetiletý forvard však podle názoru italského kouče potřebuje ještě stále vychovávat.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Anglický reprezentační útočník Andy Carroll

Článek

V táboře Albionu panuje dobrá nálada. Terry a spol. dokázali ve vyrovnané skupině G kvalifikace o postup na evropský šampionát zvítězit na půdě Walesu 2:0 a v tabulce jsou na první postupové příčce. Druhá Černá Hora má však stejný počet bodů a Capellovy svěřence ještě čeká perný boj o přímou účast na turnaji, který v příštím roce pořádá Polsko a Ukrajina.

Pomalé zapracování do národního celku čeká i nejdražšího britského fotbalistu Andyho Carrolla, který odešel z Newcastlu do Liverpoolu za 35 miliónů liber. „Carroll je velmi silný ve vzduchu. Ale nejen v něm. Kvalitně přebírá míč a je dobře technický vybavený. Je to dobrý hráč, dobrý útočník,“ citoval server goal.com Capella.

Carroll bude pod drobnohledem

Podle Capella ho však čeká nebezpečné období. V pouhých dvaadvaceti letech bude vystaven velkému tlaku. „Je velmi mladý. Jeho výchova je nyní velice důležitá. Musí být opatrný. Pokud hrajete za národní tým Anglie, jste pod drobnohledem fanoušků, novinářů a fotografů,“ vysvětloval čtyřiašedesátiletý kouč.

„Už jsem s ním o tom mluvil v soukromí,“ přiznal Ital a hned se podělil o to, co Carrollovi vytýkal. „Myslím, že Andy není jediným hráčem, který má rád pivo. V tom se ale právě on musí napravit. Musí pít méně,“ vysvětlil.

Anglii čekají ve zbytku kvalifikace ještě čtyři zápasy. Na domácím hřišti přivítá Švýcarsko a Wales a představí se v Bulharsku a na závěr kvalifikace na půdě Černé Hory, největšího konkurenta o postup z první příčky.

V úterý do kvalifikačních bojů Angličané nezasáhnou. V přípravném utkání ve Wembley se střetnou s Ghanou a Carroll by do zápasu rád nastoupil. „Je to přátelský zápas a Carroll doufá, že bude hrát alespoň jeden poločas. A on hrát potřebuje,“ naznačil Capello.

Reklama

Související témata: