Hlavní obsah

Kadlec fikaně nakázal Lichtenštejnci, aby obral Skoty nebo Litevce

Žádné vylepšování skóre na úkor trpaslíka se v Českých Budějovicích nekonalo. Fotbaloví reprezentanti byli rádi, že Lichtenštejnsku dali aspoň dva góly a v klidu si v kvalifikaci EURO 2012 připsali povinné tři body. „Po pátečním utkání ve Španělsku jsme měli těžké nohy, na skóre nebylo pomyšlení,“ přiznal obránce Michal Kadlec, který výhru pojistil druhou trefou po rohovém kopu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Kadlec (vlevo) oslavuje svůj gól proti Lichtenštejnsku

Článek

Jarní dvojzápas je za vámi. Jak změnil situaci národního týmu?

Ve Španělsku jsme měli k bodům blízko, ale nakonec žádné nezískali. Lichtenštejnsko jsme porazili, takže vlastně očekávané výsledky. Až na úvodní domácí prohru s Litvou běží kvalifikace podle plánu. Když si po zápase jeden Lichtenštejnec přišel do naší šatny vyměnit dres, nakázal jsem mu, ať nám teď pomůžou. Mají ještě Litvu i Skotsko doma, mohli by jim sebrat nějaké body.

A co on na to?

Smál se a nebyl proti. Ve Skotsku Lichtenštejnci prohráli až gólem v 97. minutě. Doma nejsou úplně bez šancí. Litvu hostí v podivném červnovém termínu, mohli by toho využít. Nikde už neprohrávají o moc.

Však jste se s nimi natrápili až dost.

Byl to pro nás těžký zápas. Sotva jsme přišli na hřiště, cítili jsme, že to není ono. Měli jsme úplně těžké nohy.

To jste nechali tolik sil ve Španělsku?

Ano, byl to nesmírně náročný zápas. Běhali jsme v Granadě většinou bez míče, to člověka fyzicky úplně vyšťaví. Pak jsme cestovali, na regeneraci nebylo moc času.

Ještě štěstí, že Baroš hned na začátku otevřel skóre a vy jste ve druhé půli přidal gólovou pojistku.

I další obránci měli po standardkách šance. Byli jsme k tomu určení a měli se v nabíhání střídat. Měli jsme v tom volnou ruku a zrovna jsem tam po rohu byl já. Trefil jsem to dobře, ale hlavní je, že jsme získali tři body. Opravdu jsme se fyzicky cítili s prominutím na h.... Přesto si myslím, že fanoušci mohli být tolerantnější. Pokud postoupíme, budou to důležité body a na hru se nikdo ptát nebude.

Atmosféra tedy nebyla zrovna bouřlivá...

Nechci fanoušky nějak moc kritizovat. Ale kdo byl ve Španělsku, viděl, jak se má fandit. Znám to i z Německa, jenže u nás doma je všechno laděno hlavně do negativa.

Fanoušci chtěli vidět víc gólů. Jenže vy jste šancí na vylepšení skóre pohrdli.

Na skóre nebylo pomyšlení. Na podzim nás čekají už jen samé zápasy o všechno. Na ty se musíme soustředit.

Reklama

Související témata: