Hlavní obsah

Na trenéra fotbalistů Ázerbájdžánu Vogtse házeli toaletní papír

BAKU

Na německého trenéra fotbalistů Ázerbájdžánu Bertiho Vogtse při nedělní tiskové konferenci v Baku hodili roli toaletního papíru. Čtyřiašedesátiletý kouč navíc od novinářů znechucených výkony národního týmu dostal konvici s vodou, která se v muslimských zemích používá k omytí rukou po návštěvě záchodu.

Foto: Christian Augustin, Reuters

Německý trenér Ázerbajdžánu Berti Vogts

Článek

Vogts incident popsal jako napadení. "Už jsem podal trestní oznámení a budu to dál řešit s právníkem," citovala kouče agentura SID. "Už jsem toho zažil hodně, ale nic jako tohle. Nemám slov, abych to popsal," dodal kouč, který z útoku vyvázl bez zranění. Trojici mužů zadržela ochranka.

Bývalý trenér německých mistrů Evropy z roku 1996 také uvedl, že navzdory incidentu tým kvůli dobrým vztahům se svazem povede i v úterním kvalifikačním utkání o postup na Euro 2012 s Německem. "Nebýt přátelství s prezidentem svazu, tak už jsem dávno odešel," uvedl.

Vogts je v Ázerbájdžánu terčem tvrdé kritiky od páteční prohry 1:2 s posledním týmem skupiny A Kazachstánem, který vede český trenér Miroslav Beránek. Kazaši se díky vítězství v tabulce na svého soupeře dotáhli a oba týmy mají po třech bodech. První Německo má na kontě 18 bodů.

Reklama

Související témata: