Hlavní obsah

Baroš na hrotu totálně selhal, nejlepší známkou dvojka

GLASGOW

Český tým uhrál v sobotu v Glasgow z hlediska baráže solidní remízu 2:2, ale prohrát s chaotickými Skoty by byla ostuda. Výkony českých hráčů byly v mnoha případech diametrálně odlišné. Zatímco nováček Petr Jiráček hlavně v první půli zářil, zkušený Milan Baroš na hrotu útoku vyhořel jako snad ještě nikdy... Jak dál dopadlo hodnocení hráčů podle deníku Právo a Sport.cz?

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Milan Baroš (vlevo) v souboji se Skotem Christophem Berrou.

Článek
Jan Laštůvka4
Neměl mnoho práce, pár nesmělých pokusů a centrů vyřešil. Šly na něj čtyři střely, hned ta první skončila s jeho pomocí v síti.
Roman Hubník2-
Dozadu moc práce neměl, s jednou výjimkou vše vyřešil. Dopředu se zapojoval, chodil i do koncovky. V první půli místo přihrávky měl střílet.
Tomáš Sivok2-
Ve vzduchu nedal soupeři šanci. Snažil se rozjíždět akce a za nepříznivého stavu podporoval ofenzívu, ale bez většího efektu.
Jan Rajnoch4
Vzadu sbíral míče, ale rozehrávka není jeho silnou stránkou. Navíc druhý gól Skotů jde na jeho vrub, čisté svědomí neměl ani při prvním.
Michal Kadlec2
Snažil se podporovat útok, dobře spolupracoval s Jiráčkem. Nekompromisní ránou z penalty zachránil bod a možná i baráž.
Milan Petržela4-
Plzeňská motorová myš, která toho sice hodně oběhala, ale k ničemu se nedostala a nic nevymyslela. Víc zoufalý než efektivní.
Tomáš Hübschman2-
Dozadu tradičně spolehlivý, vybojoval spoustu míčů, snažil se o kombinaci, ale dopředu tolik platný nebyl.
Jaroslav Plašil2
Hodně toho naběhal, podporoval útok, ale často nenacházel odezvu. Byl v pravou chvíli na pravém místě a nastavil břicho.
Petr Jiráček2-
Dřel dozadu i dopředu. Vybojoval hodně míčů, ideálně nahrál Barošovi. Snažil se hrát ofenzivně. Ve druhé půli se ale vytratil.
Tomáš Rosický2
Rozděloval míče, tvořil hru, vymýšlel přihrávky pro zoufalého Baroše, snažil se i zakončit. Jasně ovládl střed hřiště.
Milan Baroš5
Tragédie! Zahodil dvě tutovky. Byl pomalý, nedůrazný v soubojích, alibistický, protože je nerozehraný. Vystřelil pořádně jen jednou.
Jan Rezek2
Přišel, viděl, fauloval, ale na bodu měl nakonec lví podíl. Jeho střelu tečoval Plašil a po penaltě na něho Kadlec vyrovnal.
Tomáš Pekhart a Kamil Vacek nehodnoceni
Stupnice je jako ve škole od 1 až po 5.

Reklama

Související témata: