Hlavní obsah

Čech brzy začne trénovat, remíza ve Skotsku prý byla zasloužená

PRAHA/LONDÝN

Reprezentační fotbalový brankář Petr Čech, který se zotavuje ze zranění kolenních vazů, ocenil výkon svých spoluhráčů z národního týmu v sobotním kvalifikačním utkání ve Skotsku. Remízu 2:2 považuje za zaslouženou. V následujícím týdnu už by se měl vrátit do plného tréninku Chelsea.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Brankář reprezentace Petr Čech

Článek

"Myslím si, ze výsledek ze Skotska je zcela zasloužený. Byli jme lepší herně, soupeř byl zase efektivnější, takže zápasu remíza slušela," uvedl Čech v krátkém telefonickém rozhovoru s novináři z Londýna.

Podle devětadvacetiletého gólmana se reprezentace výrazně přiblížila ke kýžené účasti v baráži. "Pro vývoj skupiny je tenhle bod hodně důležitý. Klíčový však bude úterní zápas Skotska s Litvou. Pokud by náhodou skončil remízou, tak bychom byli už hodně blízko. Ale pochopitelně musíme zvládnout i zbývající utkání," prohlásil Čech.

V příštím kvalifikačním utkání proti Španělsku by tradiční jednička neměla v české brance chybět. Národní tým se s úřadujícími mistry světa a Evropy utká na domácím hřišti 7. října. Kvalifikaci uzavře o čtyři dny později v Litvě.

Čech kvůli zdravotním problémům stihl za "Blues" odchytat pouze úvodní utkání anglické ligy proti Stoke. V následujícím týdnu se však podle svých slov vrátí mezi tři tyče minimálně na tréninku.

"Do konce týdne bych se měl zapojit do přípravy. S lékaři se hodně snažíme, tak uvidíme, jak se budu cítit. Příští víkend nás čeká venkovní zápas, ale do něj asi ještě nenastoupím. Rád bych ale stihl úvodní utkání Ligy mistrů s Leverkusenem," konstatoval rodák z Plzně.

Reklama