Hlavní obsah

Baroš odletěl do Turecka jednat o přestupu, proti Ukrajincům bude změn ještě víc

PRAHA

Několik změn v sestavě proti sobotní kvalifikaci ve Skotsku plánuje pro úterní přátelský duel s Ukrajinou (od 19:00 v Praze na Letné) trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek. Jasné však je, že nenastoupí Milan Baroš. Zkušený útočník národní tým předčasně opustil. Nesouvisí to prý s utkáním v Glasgow, kde spálil velké šance. Požádal o uvolnění z osobních důvodů a odletěl do Turecka.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Milan Baroš se pro zápas s Ukrajinou omluvil.

Článek

Na první pohled by se mohlo zdát, že Baroš s nároďákem sekl. Ve Skotsku se zase netrefil, navíc spálil šance, jež mohly českému týmu vynést tři body. Tak horké to však prý není, byť útočníkův úprk do svého přechodného domova u Bosporu vypadá v této souvislosti podezřele.

„Milan Baroš v pondělí odpoledne požádal, aby byl z osobních důvodů uvolněn a mohl co nejrychleji odletět do Turecka. Vedení národního týmu mu vyhovělo,“ konstatoval mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

Později vyšlo najevo, že Baroš odjel jednat o přestupu. "Na poslední chvíli se objevila možnost Milanova přestupu, jeho přítomnost na jednání proto byla nezbytná, a tak jsme společně - samozřejmě za souhlasu vedení reprezentace - odletěli na schůzku. Nakonec z přestupu sešlo, Galatasaray možnost Milanova odchodu zamítl, chce si ho ponechat," oznámil na webu hráčské agentury ISM její šéf Pavel Paska. Jméno klubu, který měl o Baroše zájem, však nezveřejnil.

Kouč Michal Bílek tak má jasno, že do útoku postaví buď Lafatu, nebo Pekharta. Sestava však zřejmě dozná řadu dalších změn i vzhledem k několika zraněním. „Zdravotní stav hráčů není po Skotsku ideální. Největší problémy mají Rosický, Hubník a Jiráček. O sestavě se tedy rozhodnu až později. Dají se čekat tři až čtyři změny,“ předeslal kouč.

Kapitánskou pásku si asi navlékne Jaroslav Plašil. Není pravděpodobné, že by pokopaný legionář z Arsenalu riskoval další patálii. „Ve Skotsku jsem dostal velkou ránu. Pondělní vyšetření ukázalo, že by to neměl být vetší problém, ale hodně to bolí. Jedná se znovu o podkolenní šlachu, která mi způsobila dlouhou absenci. Jen na druhé noze, což je perfektní,“ řekl Tomáš Rosický ironicky.

V brance by se měl tentokrát místo Laštůvky představit Drobný. „Výměna gólmanů je velmi pravděpodobná. Jinak na svoji šanci čekají třeba také Pilař, Vacek či Kolář,“ naznačil Bílek další možné změny.

Reklama

Související témata: