Hlavní obsah

Maatthäusova budoucnost u fotbalistů Bulharska je nejistá

SOFIA

Budoucnost Lothara Matthäuse u bulharské fotbalové reprezentace je nejistá. Německého trenéra, který přitom před měsícem prodloužil smlouvu do roku 2013, po dvou posledních porážkách v kvalifikaci o postup na Euro 2012 zkritizoval viceprezident svazu Jordan Lečkov i předseda vlády Bojko Borisov.

Foto: www.soccersaints.com

Lothar Matthäus.

Článek

"Tahle zoufalost musí skončit," citovala Lečkova agentura Reuters. "V následujících čtyřech letech musí vést národní tým Ljubo Penev a během té doby by měl dostat absolutní klid na práci," uvedl funkcionář na adresu svého bývalého spoluhráče z reprezentace. Penev momentálně trénuje Litex Loveč, který v minulé sezóně dovedl k mistrovskému titulu.

Bulharsko přišlo kvůli posledním prohrám 0:3 s Anglií a 1:3 se Švýcarskem o šanci postoupit na mistrovství Evropy příští rok v Polsku a Ukrajině. Po zápasech padesátiletého Matthäuse zkritizoval i bulharský premiér Borisov, který hraje v třetiligové Bistrici. "Bráníme líp než Bulharsko. A Matthäus by se tam nenudil, máme velmi pěkné roztleskávačky," prohlásil politik.

Bývalý německý reprezentant Matthäus vede Bulharsko, jednoho ze soupeřů českých fotbalistů v kvalifikaci o postup na MS, od loňského září. Předtím trénoval Rapid Vídeň, Partizan Bělehrad, Maďarsko, brazilské Atlético Paranaense a izraelský klub Maccabi Netanja.

Reklama

Související témata: