Hlavní obsah

Španělé přivezou do Prahy všechny hvězdy až na Iniestu

Trenér španělských fotbalistů Vicente Del Bosque povolal na kvalifikační zápasy s českým týmem a Skotskem téměř všechny své hvězdy. Z obvyklých opor chybí jen zraněný záložník Barcelony Andrés Iniesta. I bez něj však je v nominaci hned devět hráčů katalánského velkoklubu.

Foto: Russel Cheyne, Reuters

Španělský trenér Vincent del Bosque na tréninku

Článek

Španělé již mají jisté vítězství ve skupině a přímý postup na šampionát, proto se očekávalo, že by Del Bosque mohl nechat opory odpočívat a dát prostor novým hráčům. Nakonec však má v nominaci jediného nováčka, kterým je levý obránce či záložník Valencie Jordi Alba, jenž dosud nastupoval za mládežnické reprezentační výběry.

Jan Rezek brání Španěla Andrése Iniestu.foto: Reuters/Marcelo Del Pozo

"Je v dobré formě a chceme si ho blíže prohlédnout," vysvětlil důvod povolání Alby trenér Del Bosque na dnešní tiskové konferenci. "Chceme do týmu výrazně zasahovat. Máme stabilní a poměrně mladý tým a chceme pokračovat v sehrávání se. Navíc máme respekt k soupeři a tyto dva zápasy bereme s plnou vážností," dodal.

Oproti minulé nominaci se do týmu vracejí stopeři Barcelony Carles Puyol a Gerald Piqué. "To je pro nás hodně důležité. Oba jsou klíčoví hráči. Puyol měl sice po posledním utkání stejně jako Negredo zdravotní problémy, ale bude moci hrát," dodal Del Bosque.

Nominace Španělska na kvalifikační zápasy s ČR (7. října) a Skotskem (11. října):
Brankáři: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Victor Valdés (Barcelona).
Obránci: Sergio Ramos, Álvaro Arbeloa, Raúl Albiol (všichni Real Madrid), Carles Puyol, Gerald Piqué (oba Barcelona), Jordi Alba (Valencie).
Záložníci: Sergio Busquets, Xavi, Thiago, Cesc Fábregas (všichni Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Javi Martínez (Bilbao), Santi Cazorla (Málaga).
Útočníci: Fernando Torres, Juan Mata (Chelsea), Álvaro Negredo (Sevilla), Fernando Llorente (Bilbao), David Silva (Manchester City), David Villa, Pedro Rodriguez (oba Barcelona).

Reklama

Související témata: