Hlavní obsah

VIDEO: Polsko ukázalo svoji pýchu. Stadión pro EURO navštívilo 140 tisíc lidí

PRAHA

Na 140 tisíc lidí v Polsku si zpestřilo neděli nevšedním výletem. Brány rozevřel nový Národní stadión ve Varšavě, kde se bude v příštím roce konat fotbalové mistrovství Evropy, které Poláci pořádají společně s Ukrajinou. Oficiální otevření je ale na programu až na konec listopadu.

Článek

Nový stadión, který je vybaven i zatahovací střechou má kapacitu 58 145 sedaček. Stavba, která stála 440 miliónů eur, nemá sloužit jen pro fotbal a sportovce. Mají se zde konat také velké koncerty, výstavy a další společenské akce.

Výstavba tohoto kolosu se neobešla bez potíží. Původně měla být aréna otevřena už 30. června. „Nedokážu říct, kdy bude stadión otevřen, zpoždění bude minimálně čtyři měsíce,“ nechal se v červnu slyšet Rafal Kapler z Národního sportovního centra. Nyní už byla polská pýcha lidem poodhalena.

Evropský šampionát ve fotbale v příštím roce uspořádá Polsko s Ukrajinou. Dějišti na polském území budou Varšava, Poznaň, Vratislav a Gdaňsk. Na Ukrajině se zápasy odehrají v Kyjevě, Doněcku, Lvově a Charkově. Mistrovství Evropy se bude konat od 8. června do 1. července 2012.

Reklama

Související témata: