Hlavní obsah

Hübschman s Barošem zcela propadli. Z bídy vyčníval jen Jiráček

PRAHA

Čeští fotbalisté neměli proti mistrům světa a Evropy ze Španělska nárok. Za favoritem ve všem zaostávali a zaslouženě prohráli 0:2. Podle toho také vypadá hodnocení českých hráčů podle Sport.cz a deníku Právo. Nejhůře v hodnocení dopadli vyloučený Tomáš Hübschman, útočník Milan Baroš a záložník Daniel Kolář.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Hübschman se snaží zastavit Xabiho Alonsa.

Článek

PETR ČECH    2-

Nebylo to pro něj jednoduché, když hned v 6. minutě inkasoval z kopačky klubového spoluhráče Maty. Za góly nemohl, jednu nebezpečnou situaci vyřešil vyběhnutím z vápna a zpracováním míče na prsa. Skvělé dva zákroky ve druhé půli.

THEODOR GEBRE SELASSIE    3

Velká premiéra a zvládl ji slušně. Nervozita na něm sem tam byla znát, ale postupně se oklepal a byl nejjistější z obranné čtveřice. Předvedl i průnik po křídle. Budoucnost reprezentace na postu pravého beka.

ROMAN HUBNÍK    4

Obrana celkově propadla a on nemohl mít čisté svědomí. Nestačil rychlostně, na kolmé přihrávky někdy nestihl ani zareagovat.

TOMÁŠ SIVOK    4

U druhého gólu byl jeho podíl nezpochybnitelný. Že by z něj čišela jistota, to se rozhodně říci nedalo. Pozdě přistupoval k hráčům.

MICHAL KADLEC    4-

Nepochopitelně se pořád tlačil do středu nebo se vysouval dopředu a vypadalo to, že hraje v záloze místo Pudila. Nestíhal, podpora ofenzívy nulová.

DANIEL KOLÁŘ    5

Na pravé straně zálohy mu to už moc nesvědčí, ale to není omluva. Byl naprosto neviditelný, přínos pro tým nulový. Neměl jednou pořádnou přihrávku, trápil se. Hodně vlažný výkon.

PETR JIRÁČEK    2-

Nebojácný, předvedl pár slušných průniků středem, ale taky ztrácel. Jeden z mála projevil odvahu přejít přes hráče.

TOMÁŠ HÜBSCHMAN    5

Nedůrazný, nejistý, chyboval u obou gólů, kdy nepokryl prostor. Ve druhé půli málem zabil likvidačním zákrokem Xabiho Alonsa a sudí ho po zásluze vymetl.

DANIEL PUDIL    4

Neměl vůbec dobrý začátek, přimotal se k oběma gólům. Ale pak se zvedl a alespoň občas podpořil ofenzívu. Jenže Rosický ani Baroš jeho centry nevyužili. Kadlec mu na levé straně vůbec nepomohl.

TOMÁŠ ROSICKÝ    3

Snažil, se, jezdil i po zadku, když bylo třeba. Ale taky tam měl dost nepřesností. Průměr. Když zrychlil hru, znamenalo to nebezpečí.

MILAN BAROŠ    5

Nabízí se otázka, zda má reprezentaci stále co dát. Včera spíš ukázal, že by bylo lepší spřádat plány na rozlučku. Takhle jednička do útoku nehraje. Chybí mu rychlost, nepřejde hráče v souboji jeden na jednoho a v jediné šanci selhal, když vůbec netrefil balón.

TOMÁŠ PEKHART    4

Neměl moc prostoru, aby se ukázal, předvedl jen bojovnost.

KAMIL VACEK nehodnocen, hrál příliš krátce.

Hráči jsou hodnoceni podle školní stupnice od 1 do 5.

Reklama

Související témata: