Hlavní obsah

Řekové počítají po řádění fanoušků s trestem od UEFA

ATÉNY

Řecký fotbalový svaz počítá s tím, že ho po výtržnostech fanoušků během pátečního kvalifikačního utkání proti Chorvatsku nemine trest od evropské unie UEFA. Duel v Aténách musel být kvůli řádění příznivců obou táborů dokonce na několik minut přerušen.

Foto: Alberto Raggio, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Tímhle tématem se budeme zabývat až později," uvedl podle agentury DPA prezident řeckého svazu Sofoklis Pilavios po vítězství svého týmu 2:0, díky němuž jsou mistři Evropy z roku 2004 blízko přímému postupu na šampionát do Polska a na Ukrajinu.

Podle řeckých médií je velmi pravděpodobné, že svaz čeká pokuta a národní mužstvo bude muset odehrát utkání bez diváků.

Páteční zápas přerušil anglický rozhodčí Howard Webb už po třech minutách po výkopu, když zhruba stovka maskovaných rowdies, z nichž někteří měli motocyklové helmy, pronikla do sektoru svých chorvatských protějšků.

Vzduchem létaly sedačky 

Řecká skupina začala házet světlice a minimálně jeden takzvaný Molotovův koktejl, Chorvaté odpověděli házením vytrhaných sedaček na své soupeře.

Sudí Webb nechal v zápase pokračovat zhruba po šesti minutách, nepokoje v hledišti tím ale neskončily. Zhruba 700 fanoušků hostů pokračovalo ve vytrhávání sedadel a házení na policisty, kteří se bránili pepřovým sprejem. I tento incident nicméně za několik minut skončil a do závěrečného hvizdu už k žádným problémům nedošlo.

Policie nyní pátrá po členovi ochranky, jenž údajně otevřel bránu a nechal maskované muže, z nichž nikdo neměl lístek, proniknout na Karaiskakisův stadion v Pireu. Podle soukromé televizní stanice Skai jeden chorvatský fanoušek přišel o prst po výbuchu světlice, to však úřady nepotvrdily.

Někteří Chorvaté se také zúčastnili incidentů poblíž stadionu, kde skandovali protiřecká a protisrbská hesla.

Reklama

Související témata: