Hlavní obsah

Míč pro Euro bude rychlejší než Jabulani, prý přinese hodně gólů

Míč, s kterým se bude hrát fotbalové mistrovství Evropy v příštím roce, bude ještě rychlejší než jeho předchůdce ze světového šampionátu v JAR Jabulani. Má být také opět nepředvídatelný pro brankáře. Výkonný ředitel firmy Adidas Herbert Hainer očekává, že díky tomu bude na turnaji v Polsku a na Ukrajině padat hodně gólů.

Foto: archiv

Míč Jabulani si na MS v JAR vysloužil kritiku kvůli nevyzpytatelnému chování.

Článek

"Nový míč projde revolučním vývojem, určitě bude létat rychleji," řekl Hainer podle agentury Reuters novinářům v Moskvě. "U Jabulani jsme rozhodně podcenili vysokou nadmořskou výšku, v které se turnaj v Jihoafrické republice hrál. Brankáři si sice stěžovali, ale když se začalo hrát, utichlo to, protože lidi si užívali zápasy. A v Lize mistrů žádné stížnosti nebyly," prohlásil Hainer.

Jabulani si vysloužil kritiku kvůli nevyzpytatelnému chování. Stěžovali si na něj častěji chybující brankáři i hráči v poli, kterým se hůř ovládal.

Zástupce německé společnosti neprozradil, jak se bude míč pro Euro 2012 jmenovat. Slavnostně představen bude při losování šampionátu 3. prosince v Kyjevě.

Reklama