Hlavní obsah

Zděšení v Litvě: Rosický si stěžuje na bolest v tříslech a jeho start je nejistý

KAUNAS

Pár hodin před klíčovým kvalifikačním duelem v Litvě nastalo v české výpravě zděšení. Kapitán mužstva a klíčový muž Bílkova výběru Tomáš Rosický si stěžuje na bolesti v tříslech, takže jeho start ve večerním utkání v Kaunasu je nejistý. Ani lékař výpravy Petr Krejčí nedokáže zatím říci, zda k utkání, v němž potřebuje národní tým bezpodmínečně bodovat, aby si uchoval naději na baráž, Rosický nakonec nastoupí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Rosický na tréninku národního týmu

Článek

Komplikace nastaly po pondělním oficiálním tréninku pod světly reflektorů stadiónu S. Darius na kopci nad Kaunasem. V Litvě panuje krajně nevlídné počasí, teplota se večer pohybovala kolem šesti stupňů, pršelo a foukal studený vítr, takže pro trénink nic příjemného.

A právě po tréninku si kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický začal stěžovat, že se ozval jeho tradiční zdravotní problém – bolavá třísla. Ani lékař týmu Petr Krejčí nebyl samozřejmě schopen v tu chvíli diagnostikovat, o jak závažnou komplikaci jde a zda bude dirigent týmu schopen nastoupit k zápasu s Litevci, který se hraje večer ve 20.45 našeho času.

„Moudřejší budeme v úterý,“ konstatoval. Účast na snídani, která končila desátou hodinou, však byla pro hráče dobrovolná, takže česká výprava nebyla moudřejší ani dopoledne. Oficiální informace z vedení výpravy však potvrdily, že start Tomáše Rosického je nejistý.

„Je v péči lékařů, kteří před zápasem rozhodnou, zda bude moci nastoupit. Všichni věříme, že se v sestavě objeví,“ mírnil paniku mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

Petr Jiráček, jehož při pondělním tréninku nakopl při závěrečném tréninku jeden ze spoluhráčů bolestivě do lýtka, by však v pořádku být měl. „Dostal 'koňara', ale nastoupit může,“ potvrdil lékař Petr Krejčí.

Reklama

Související témata: