Hlavní obsah

VIDEO: Nešťastník Aleksanjan drsným vlastňákem podrazil Arménii

DUBLIN

Zoufalství a beznaděje na něho bylo až moc. Bylo mu hned jasné, že tenhle kiks se s ním potáhne celou kariéru. Fotbalisté Arménie byli blízko prvotřídní senzaci. Pokud by vyhráli v Irsku, postoupili by do baráže kvalifikace EURO 2012. Těsně před přestávkou si ovšem Valerij Aleksanjan dal neuvěřitelný vlastní gól, jeho tým nakonec prohrál 1:2 a do baráže tak prošli domácí Irové.

Foto: Cathal McNaughton, Reuters

Arménský zoufalec Valerij Aleksanjan reaguje za asistence brankáře Arsena Petrosjana na vlastní gól, kterým poslal Irsko do vedení...

Článek

Těžko bude arménský stoper vysvětlovat, co mu právě bliklo v hlavě, že zahrál tak, jak zahrál... Střílený centr Irů byl sice ošemetný, směřoval však do míst, kde žádný z domácích fotbalistů široko daleko nestál a ani nenabíhal. Míč letěl podél brankové čáry do země nikoho, takže Aleksanjan ho buď mohl v klidu kontrolovat, nebo pro jistotu odkopnout někam dál.

Proboha, co jsem to udělal...!?foto: Reuters/Cathal McNaughton

Ke zděšení svých spoluhráčů však balon neomylně „uklidil“ do vlastní sítě! Okamžitě se vyděsil i sám, klesl na trávník a začal bědovat. Arméni totiž již od 26. minuty hráli bez vyloučeného brankáře Berezovského a Aleksanjan jim definitivně podrazil nohy.

Po hodině hry přidal razítko na irskou účast v baráži Dunne. Arméni sice snížili a v závěru se síly na hřišti vyrovnaly, ale na obrat už hosté neměli.

Přímý postup ze skupiny B si pohlídali Rusové, kteří v Moskvě pohodlně porazili Andorru 6:0.

Reklama

Související témata: