Hlavní obsah

Rezek kupoval Vučiniče do týmu. Teď se s ním utká o Euro 2012

PRAHA

Největší hvězda týmu Černé Hory se jmenuje Mirko Vučinič. Útočník protřelý italskou Serií A. Jan Rezek, aktuální hvězda reprezentace Česka, dobře ví, jaké tenhle chlapík střílí krásné góly. Něco spolu prožili. I když jen na počítači.

Foto: Stevo Vasiljevic, Reuters

Mirko Vucinic oslavuje gól do švýcarské sítě - s trenýrkami na hlavě.

Článek

„Když jsem hrál fotbal na playstationu, a pak i fotbalového manažera na počítači, tak jsem si Vučiniče vždycky kupoval do svýho mančaftu. Dost jsem toho s ním vyhrál, i u mě to byl pan střelec,“ hlásil s úsměvem do telefonu Rezek ze svého kyperského působiště v klubu Anorthosis Famagusta.

Vučiniče samozřejmě sleduje i v reálu. „Vždycky se mi jako hráč líbil. Trošku flegmouš, v italské lize mi přijde, že ho to někdy ani moc nebaví. Hodně se rozčiluje, hádá se s rozhodčími. Ale třeba v Lize mistrů byl neskutečný. Je to fantastický hráč a není náhoda, kam až se dostal. Hodně jsem si ho oblíbil,“ líčil autor dvou gólů do sítě Litvy.

Jan Rezek během v utkání v Litvě.foto: ČTK/Radek Petrášek

„Výborný je i Jovetič z Fiorentiny a Vukčeviče, který je teď v Blackburnu, si pamatuju ještě jako mladíčka z Ruska, když jsem tam byl. Hrál za Saturn,“ jmenoval největší opory soupeře Rezek z prosluněného Kypru, kde mu včera představili nového trenéra klubu, Izraelce Levyho. Dosavadního kouče vedení vymetlo hned poté, co Rezek odjel do Prahy na sraz…

Černou Horu rozhodně nepodceňuje. „Vždyť my ani vzhledem k našim výsledkům jako na houpačce nejsme favorit. Šance jsou vyrovnané. Rozhodne momentální forma a taky to, kdo bude víc hrát jako tým. My jsme se přesvědčili, že když se semkneme, hrát umíme,“ doufá útočník v blýskání na lepší časy.

„Bude to hlavně o dobré defenzívě. Moc branek nepadne. Nejdůležitější bude neudělat chybu. Tyhle zápasy jsou většinou soubojem obran,“ míní Rezek, kterému by se účastí na šampionátu splnil sen. „Moc lidí už s naším postupem nepočítalo, a kdyby se to podařilo, pro řadu z nás by šlo o životní zážitek, protože jsme na takovém turnaji nikdy nehráli.“

Reklama

Související témata: