Hlavní obsah

Trenérovi Černé Hory nechybí na baráž s Čechy žádná z opor

PODGORICA

Trenér Černé Hory Branko Brnovič má pro barážové dvojutkání o postup na mistrovství Evropy s Českou republikou k dispozici všechny opory z dosavadního průběhu kvalifikace. Stabilní členy kádru doplnil záložník Branko Boškovič, který se do týmu vrací po roční přestávce.

Foto: Stevo Vasiljevič, Reuters

Trenér černohorské reprezentace Branko Brnovič

Článek

Středopolaře washingtonského týmu United Boškoviče vyřadilo v dubnu ze hry zranění koleních vazů. Před měsícem se zapojil do tréninku, v zámořské soutěži MLS však nastoupil v probíhající sezoně dohromady jen ve čtyřech zápasech na 124 minut. Boškovič byl klíčovým hráčem v úvodu kvalifikace, ve kterém Černá Hora nasbírala deset ze svých dvanácti bodů.

Ve výběru nechybí elitní útočníci italské ligy Mirko Vučinič z Juventusu a Stevan Jovetič z Fiorentiny. Vučinič o víkendu přispěl "Staré dámě" gólem k vítězství 2:1 ve šlágru nad Interem Milán, mladík Jovetič nastřádal v Serii A od začátku ročníku už pět branek.

Trenér Brnovič na tiskové konferenci prohlásil, že ho velmi těší současná forma reprezentantů. "Mám velkou radost z výkonů hráčů v poslední době. Jsem z jejich hry nadšený. V nejlepší formě jsou nejen Jovetič a Vučinič," prohlásil kouč.

Starosti mu trochu dělá zranění, které v neděli utrpěl obránce Marko Baša z Lille. "Stále ještě nevíme, jak je to vážné, ale doufáme, že na srazu budeme v plné sestavě. Nepříjemnou ránu dostal do kolena Džudovič, ale říkal mi, že na utkání s Českem bude připraven," citoval Brnoviče web listu Vijesti.

Zatímco po losu baráže kouč tvrdil, že si nevybaví jméno jediného českého hráče, nyní už poodkryl něco ze svých poznatků. "Při analýze (hry českého týmu) jsme zaznamenali mnoho detailů. Je evidentní, že jejich hra závisí na Rosickém, který velí záložní řadě. Pokud se podaří zastavit jeho, jejich hra se zcela změní. Jsou dobře organizovaní, neustále mají za míčem sedm nebo osm hráčů a je velmi těžké hrát s nimi na protiútoky. Všimli jsme si i určitých věcí, kterých se pokusíme využít, a věřím, že se nám to podaří," řekl Brnovič.

Nominace Černé Hory na barážové kvalifikační zápasy s ČR (11. a 15. listopadu):
Brankáři: Mladen Božovič (Székesféhérvár/Maď.), Srdan Blažič (Panetolikos/Řec.).
Obránci: Marko Baša (Lille), Milan Jovanovič, Miodrag Džudovič (oba Nalčik/Rus.), Stefan Savič (Manchester City), Radoslav Batak (Mogren Budva), Savo Pavičevič (Maccabi Tel Aviv), Luka Pejovič (Bialystok/Pol.).
Záložníci: Elsad Zverotič (Young Boys Bern), Milorad Pekovič (Fürth), Mitar Novakovič (Perm), Vladimir Božovič (Rapid Bukurešť), Mladen Kaščelan (LKS Lodž), Nikola Drinčič (Krasnodar), Marko Četkovič (Bialystok), Simon Vukčevič (Blackburn), Branko Boškovič (D.C. United).
Útočníci: Mirko Vučinič (Juventus), Radomir Djalovič (Perm), Andrija Delibašič (Rayo Vallecano), Stevan Jovetič (Fiorentina), Dejan Damjanovič (Soul), Fatos Bečiraj (Dinamo Záhřeb).

Reklama

Související témata: