Hlavní obsah

Čech by se zlomeným nosem měl dorazit na sraz před baráží

LONDÝN

Fotbalový brankář Petr Čech, který si v sobotním ligovém duelu Chelsea na hřišti Blackburnu zlomil nos, by měl v pondělí normálně dorazit na sraz české reprezentace před baráží o účast na mistrovství Evropy proti Černé Hoře. Ještě v neděli se devětadvacetiletý gólman podrobí dalšímu vyšetření v londýnské nemocnici.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech musel být během utkání s Blackburnem ošetřen.

Článek

Podle sobotních informací byl Čechův start v baráži ohrožen, ale nakonec by se reprezentační jednička měla v pondělí hlásit trenérovi Michalu Bílkovi na srazu. Úvodní barážový duel sehraje český tým v pátek 11. listopadu v Praze, odveta v Černé Hoře je na programu v úterý 15. listopadu.

"V tuto chvíli předpokládáme, že Petr normálně dorazí na pondělní sraz," řekl ČTK Lukáš Přibyl ze společnosti Sport Invest, která Čecha zastupuje. Českého brankáře podle něj v neděli ještě čeká v Londýně kontrola v nemocnici.

Čech se zranil hned v úvodu sobotního duelu, v deváté minutě ho nechtěně v jednom ze soubojů zasáhl vracející se spoluhráč Ashley Cole. Čech po dlouhém ošetřování zápas dochytal, přestože si ze srážky odnesl zlomený nos a celé utkání krvácel.

Čech naposledy chyběl reprezentaci kvůli zdravotním problémům na začátku září v duelech ve Skotsku a doma s Ukrajinou. Na ostrovech bez něj uhrál český tým v kvalifikaci remízu 2:2, Ukrajinu pak doma v přípravě porazil hladce 4:0. V zápasech Čecha zastoupili Jan Laštůvka a Jaroslav Drobný.

Reklama

Související témata: