Hlavní obsah

Nový Neymar. A se vším všudy! Supertalent Realu předvedl nevídané simulování

Miami/Praha

Je považován za obrovský talent brazilského fotbalu, i proto za „Nového Neymara“, jak se mu v rodné zemi přezdívá, vysázel loni madridský Real 45 miliónů eur (více než 1,15 miliardy korun). Osmnáctiletý útočník Vinícius Júnior ve středu při svém debutu za Bílý balet ukázal v přípravě proti Manchesteru United nejen své fotbalové umění, ale zároveň i jedno divadýlko. Prostě nový Neymar se vším všudy...

Vinícius a jeho simulování

 
Článek

Odmala svými kvalitami o parník převyšoval své vrstevníky, proto se už v útlém věku dostal do hledáčku řady evropských velkoklubů. Nakonec jej loni ulovil Real Madrid a neváhal zaplatit 45 miliónů eur.

Navzdory tomu, že Brazilec kvůli fotbalovým pravidlům nemohl až do svých osmnáctých narozenin trénovat ani hrát za jakýkoliv evropský klub, takže po podpisu smlouvy s Realem musel ještě rok setrvat doma ve Flamengu.

Po skončení uplynulé sezóny už ale přesunu do Španělska nic nebránilo a ve středu si Vinícius odbyl na turné ve Spojených státech premiéru za úřadujícího vítěze Ligy mistrů.

Během hodinového pobyt na trávníku proti Manchesteru United (1:2) upoutal více než 60 tisíc přítomných fanoušků na stadiónu v Miami nejen rychlostí a technickými finesami, krátce před vystřídáním si ale neodpustil jeden teatrální moment.

To když z hloubi pole vyvážel balón, cestu mu ale zkřížil italský zadák Red Devils Matteo Darmian. Po brazilském forvardovi se sice ohnal rukou, ke kontaktu ale nedošlo. Přesto se Vinícius jako podťatý poroučel k zemi a ještě se teatrálně držel za obličej. A rozhodčí mu jeho představení zbaštil se vším všudy a odpískal nedovolený zákrok.

Inu „Nový Neymar"...

Reklama

Související témata: