Hlavní obsah

Barcelona - Huesca 8:2Barcelona deklasovala nováčka. Vaclík z derby odešel poražen

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony ve 3. kole španělské ligy doma deklasovali nováčka Huescu 8:2 a spolu s Realem Madrid jsou jedinými dvěma stoprocentně úspěšnými týmy. Lionel Messi se na výhře podílel dvěma góly a dvěma asistencemi. Dvakrát se trefil i Luis Suárez. Sevilla s Tomášem Vaclíkem v brance prohrála městské derby na hřišti Betisu 0:1. Hosté inkasovali v oslabení po sporném vyloučení Roqueho Mesy.

Foto: Eric Alonso, ČTK/AP

Barcelonský Lionel Messi při utkání s Huescou.

Článek

Barcelona přitom s nováčkem brzy prohrávala, ale po individuální akci rychle odpověděl Messi a záhy si po Albově centru dali hosté vlastní branku. Alba připravil gól i pro Suáreze. V poločase hosté prohrávali jen 2:3, ale pak Katalánci nedali nováčkovi šanci.

Po Suárezově asistenci zvýšil Dembélé, Messi nahrál na branku Rakitičovi, poté sám přidal další trefu a asistoval i Albova gólu. V závěru mohl Messi završit hattrick z penalty, ale její zahrávání přenechal Suárezovi, který potřebuje zvýšit střelecké sebevědomí.

Barcelona dala Huesce osm branek podruhé za sebou, v roce 2014 ji v poháru porazila 8:1. Jde o nejvyšší výhru Barcelony od dubna 2016, kdy zdolala La Coruňu na jejím hřišti 8:0. Doma naposledy dala osm branek v roce 2011 Osasuně.

Sevilla v oslabení

Jediný gól v sevillském derby vstřelil deset minut před koncem Joaquín z Betisu. Vaclík před tím svůj tým několikrát podržel, nejvíce v 15. minutě proti Morónovi. I Sevilla měla šance a po Navasově centru skončil míč na brankové konstrukci. Jenže v 66. minutě domácí brankář Lopéz naskočil do stínujícího Mesy, což však sudí posoudil jako bránění ve hře a po druhé žluté kartě hostujícího hráče vyloučil. Podle opakovaných záběrů však šlo spíše o brankářův faul.

Domácí fotbalisté přesilovou hru využili v 80. minutě, kdy si na centr naběhl Joaquín a zblízka hlavou nedal Vaclíkovi šanci zasáhnout. Pro Sevillu to je první ligová porážka v sezóně.

"Zákrok agresivního soupeře se z potenciální penalty změnil ve žlutou kartu našeho hráče a vyloučení. Nechápu, jak s technologiemi, které máme k dispozici, se něco takového může stát. Jsem hodně zklamaný," řekl trenér Sevilly Pablo Machín.

Španělská fotbalová liga - 3. kolo:
Levante - Valencie 2:2 (13. a 33. Roger - 16. Čeryšev, 52. Parejo z pen.)
Alavés - Espaňol Barcelona 2:1 (57. Baston, 59. Sobrino - 42. Baptistao z pen.)
FC Barcelona - Huesca 8:2 (16. a 61. Messi, 39. a 90.+3 z pen. Suárez, 24. vlastní Pulido, 48. Dembélé, 52. Rakitič, 81. Alba - 3. Hernández, 42. Gallar)
Betis Sevilla - FC Sevilla 1:0 (80. Joaquín).

Reklama

Související témata: