Hlavní obsah

Barcelonu čeká radikální změna. Tradice končí, Messi a spol. už slavný dres neobléknou, píší ve Španělsku

Fotbalová Barcelona není jen úspěšný sportovní klub, ale také velký kus historie a pýchy Katalánců, z něhož se postupem let stala prvotřídní globální značka. Rostoucí prestiži a finančnímu profitu však v posledních letech, zdá se, musí občas tradice ustoupit. Vedení Barcy podle španělských médií nyní chystá opravdovou revoluci, která se strážcům tradic velmi pravděpodobně zamlouvat nebude.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Bude Lionel Messi oblékat domácí dres se zcela novým designem?

Článek

Radikální proměnou má od sezóny 2019–20 projít ikonický design domácí sady dresů. Z klasických pruhů se mají stát kostky, tedy něco ve stylu dresu chorvatského národního týmu. 119 let trvající katalánská tradice tak má skončit.

Informaci přinesl španělský list Sport, který má k Barceloně velmi blízko.

Slavný klub má fanoušky po celém světě a nová vizáž dresů milované Barcy by jistě valnou většinu z nich přiměla k nákupu repliky.

Firma Nike, která Lionela Messiho a spol. obléká, to velmi dobře ví a s radikálními změnami podobného charakteru má z poslední doby velmi dobré a lukrativní zkušenosti.

Prodejním hitem se stal originální dres Nigérie pro letošní MS. Obří zájem vzbudila dokonce tréninková sada dresů anglické reprezentace, jakési retro odkazující na rok 1986.

Reklama

Související témata: