Hlavní obsah

Suárez šokoval fanoušky: Mé dny v Barceloně jsou sečteny, klub už za mě hledá náhradu

Praha

Messi, Suárez, Neymar... Tato hvězdná trojice ještě nedávno vzbuzovala hrůzu u každého soupeře, který se Barceloně postavil. Brzy však katalánskému velkoklubu může zůstat jen argentinský génius. Neymar už nějakou dobu válí v PSG a uruguayský střelec pro změnu připustil, že ani jeho působení na Camp Nou nebude mít dlouhého trvání.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Luis Suárez slaví branku do sítě Realu

Článek
Fotogalerie

Stále je nesmírně platným členem španělského mistra. V deseti letošních zápasech La Ligy si připsal slušných sedm branek. Přesto tuší, že jeho dny v dresu Barcelony se chýlí ke konci. "Dobře si uvědomuji, že klub už za mě hledá náhradu," říká jednatřicetiletý útočník.

Svoji extratřídu uruguayský útočník ukázal především v nedělním šlágru proti Realu Madrid, kdy slavného rivala rozebral třemi góly a měl tak hlavní podíl na drtivém vítězství 5:1.

V předchozích osmi zápasech si však připsal jen jedinou branku a to je na hráče jeho kalibru málo. "Ano, počítám s tím, že v týmu skončím. Je mi už 31 let, můj čas v klubu se krátí. Je normální, že vedení hledá někoho nového," zůstává v klidu uruguayský snajpr.

Suárez přišel do Barcelony z Liverpoolu v roce 2014, ve 212 zápasech si připsal 159 gólů. Velké starosti si však s blížícím se koncem nedělá. "Pomalu si na tu myšlenku zvykám," připustil útočník.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Luis Suarez nasázel Real Madrid tři branky

Manu Fernandez

Fotbal přichází o emoce

Už ne tak v klidu se vyjádřil k využívání videa ve fotbale. "VAR je užitečná věc, ale má i nevýhodu. Z fotbalu díky tomu mizí bezprostřední nadšení po gólech. Když totiž dáte branku a soupeř hned zvedá ruce na znamení protestu, víte, že do akce přijde video a to vám bere veškerou radost z gólu. Máte pochybnosti, zda bude uznán a to je velká škoda," pokračuje útočník.

"A i když branku video později potvrdí, ta bezprostřední radost je prostě pryč. Nadšení je pak daleko menší. O tyto relativně malé věci fotbal díky VAR přichází. Je třeba si zvyknout i na to, abychom nediskutovali s rozhodčími o sporných situacích. Od toho je tu právě video, aby měli sudí možnost správně rozhodnout," pokračuje Suárez.

Barcelona je po deseti odehraných kolech La Ligy na prvním místě s jednobodovým náskokem před Alavesem. Největší rival Real Madrid se krčí až na devátém místě s šestibodovou ztrátou na čelo.

Suárezovy zápasy/góly v La Lize v jednotlivých sezonách
sezonyzápasygóly
2018/2019107
2017/20183325
2015/20163529
2014/20152716

Reklama

Související témata: