Hlavní obsah

Barcelona - Vigo 2:0Rozjetá Barcelona smázla i Celtu Vigo. Výhru pečetil Messi

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony potvrdili své vedení ve španělské lize, když vyhráli v sobotním utkání 17. kola na Camp Nou nad Celtou Vigu 2:0. Katalánský gigant má skvělou formu, ve španělské nejvyšší soutěži vyhrál už čtyřikrát v řadě při skóre 13:0.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Hvězdný Lionel Messi zase úřadoval v barcelonském dresu. Argentinec vstřelil gól a pomohl katalánskému gigantu k výhře nad Celtou Vigo 2:0.

Článek

Celta Vigo je sice až jedenáctá, v utkáních s Barcelonou se v minulých letech dokázala občas vytáhnout. V lednu 2018 vyhrála v pohárovém utkání Barca doma 5:0, ale když se oba celky střetly v La Lize v prosinci 2017, skončil duel smírně 2:2. Tentokrát se ale hrálo podle barcelonských not.

Už po deseti minutách hry poslal favorita do vedení Démbele, aby v poslední minutě první půle pečetil vítězství Barcelony Argentinec Lionel Messi. Ten mohl slavit, na milník v podobě čtyř stovek nastřílených gólů ve španělské lize však zatím nedosáhl.

Atlético senzaci nepřipustilo

Atlético utrpělo poslední domácí porážku právě s Espaňolem na začátku května a v úvodu se mu nedařilo ani tentokrát. Barcelonský celek měl v první půli několik šancí, ale domácího brankáře Oblaka nepřekonal a po pauze přišel trest.

Hostující Granero fauloval v šestnáctce a Griezmann z penalty nezaváhal. Připsal si sedmý gól v ligové sezoně. Atlético protáhlo sérii bez porážky už na 13 soutěžních utkání.

Španělská fotbalová liga, 17. kolo
Betis Sevilla - Eibar 1:1 (21. Sanabria - 72. Orellana z pen.),
Atlético Madrid - Espaňol Barcelona 1:0 (56. Griezmann z pen.),
Barcelona - Vigo 2:0 (10. Dembele, 45. Messi)
Bilbao - Valladolid 1:1 (45. Aduriz z pen. - 90.+2 Plano).

Reklama

Související témata: