Hlavní obsah

Vylučovat se nebude! Barcelona je ve čtvrtfinále poháru, svaz zamítl protest Levante

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony postoupili přes Levante do čtvrtfinále Španělského poháru. Zároveň unikli hrozbě vyloučení kvůli protestu soupeře, jenž si stěžoval na údajně neoprávněný start mladého obránce Chumiho Brandárize v prvním vzájemném duelu. Španělský svaz dnes protest zamítl.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonský Lionel Messi během pohárového duelu s Levante.

Článek

Barcelona úvodní zápas prohrála 1:2, domácí odvetu ve čtvrtek ale zvládla a po výhře 3:0 slavila postup. Na jeho potvrzení si obhájce trofeje musel počkat do dneška, kdy národní svaz zamítl protest Levante kvůli tomu, že ho valencijský klub nepodal v určené lhůtě 48 hodin po zápase.

Vedení Levante tvrdilo, že Chumi měl být v disciplinárním trestu, neboť v dresu barcelonského béčka nasbíral pět žlutých karet. Barcelona však měla za to, že trest se na pohár nevztahuje.

"Nepochybovali jsme o tom, že Chumi může hrát. Věříme, že jsme neudělali nic špatného," řekl kouč Ernesto Valverde. Do odvety už nasadil své hvězdy včetně Lionela Messiho, který postup třicetinásobného pohárového šampiona zpečetil třetím gólem. Obě branky předtím dal po půlhodině hry francouzský útočník Ousmane Dembélé.

Barcelona může trofej získat pátým rokem za sebou. Postup si ve čtvrtek vybojovali také fotbalisté Betisu Sevilla a Espaňolu. Už dříve postoupily Real Madrid, Getafe, Valencia, Girona a FC Sevilla.

Reklama

Související témata: