Hlavní obsah

Miliardy jen létají. Barcelona si koupila zázračného mladíka

Barcelona

Jedna posila nestačí. Katalánský fotbalový gigant připomíná v posledních nenasytnou šelmu. Po pondělním příchodu Kevina-Prince Boatenga získal klub z Camp Nou další posilu. Barcelona získala za 86 milionů eur (2,2 miliardy korun) talentovaného nizozemského záložníka Frenkieho de Jonga z Ajaxu Amsterdam. Jednadvacetiletý mladík podepíše se španělským gigantem smlouvu na pět sezon, na Nou Camp však dorazí až od příštího ročníku.

Foto: Albert Gea, Reuters

FC Barcelona nakupuje a nakupuje. V pondělí přišel na Camp Nou Kevin-Prince Boateng (na snímku), teď klub získal z Ajaxu talentovaného De Jonga.

Článek

O De Jonga usilovaly také Bayern Mnichov a Paris St. Germain, který byl údajně ochoten zaplatit 75 milionů eur. Barcelona však nabídla ještě více a udělala z talentovaného záložníka vůbec nejdražšího nizozemského hráče v historii. Dosavadní rekord držel obránce Virgil van Dijk, který zamířil ze Southamptonu do Liverpoolu za 84,4 milionu eur.

De Jong v této sezoně odehrál za Ajax v nizozemské lize 16 utkání a dal tři góly. Odchovanec Tilburgu má na kontě pět loňských startů za reprezentační A-tým.

Reklama

Související témata: