Hlavní obsah

Matador dal parádní gól přímo z rohu! Semifinále španělského poháru skončilo remízou

Doběhl k praporku. A míč zakroutil přímo do brány! Čtvrteční semifinále poháru Copa del Rey nabídlo fotbalovou lahůdku. Joaquín, ofenzivní fotbalista Betisu Sevilla, dokázal kopnout roh s takovou rotací, že míč zaplul mezi tyče. Gólman Valencie byl v tu chvíli zcela bezmocný. Parádní gól na 2:0 ale k vítězství nakonec nestačil. Betis na domácím hřišti s Valencií remizoval 2:2.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Španělský fotbalista Betisu Joaquín se raduje poté, co dokázal zakroutit balón z rohu přímo do brány Valencie.

Článek

Betis vedl 1:0 gólem Lorena Moróna ze závěru prvního poločasu. A v 54. minutě byl rozdíl už o dvě branky, když si míč k rohovému praporku postavil sedmatřicetiletý Joaquín a zaskóroval neobyčejnou parádou. Rozhodčí branku nejprve neuznal a pokračovalo se ve hře. Fanatický Joaquín v tu chvíli pobíhal kolem postranní čáry a snažil se přesvědčit sudí, že právě padl jeden z nejhezčích gólů jeho kariéry.

Rozhodnout tedy musel systém VAR. A po přezkoumání situace u videa bylo jasno. Gól platí! Brankář hostů Jaume Doménech nestihl zareagovat na extrémní trajektorii a balón vyboxoval až zpoza brankové čáry.

Valencie nakonec dokázala první semifinálové utkání vyrovnat. Nejprve se trefil Rus Děnis Čeryšev a v druhé minutě nastavení srovnával na konečných 2:2 Kévin Gameiro. Odveta je na programu 28. února.

Betis získal španělský pohár naposledy v roce 2005. A letos má velkou motivaci si tento triumf zopakovat, případně se alespoň probojovat do finále. Rozhodující střetnutí Copa del Rey se totiž bude hrát na Estadio Benito Villamarín, tedy na stadionu Betisu Sevilla. V druhém semifinálovém duelu remizoval Real Madrid na hřišti Barcelony 1:1.

Reklama

Související témata: